Abelia Open 2016

25. august, Radisson Blu Scandinavia Hotel Oslo

Innhold

Mæland er næringsminister i Nærings- og fiskeridepartementet. Mæland har ansvaret for å utforme en fremtidsrettet næringspolitikk. Hun har tidligere vært byrådsleder i Bergen (2003-2013), kommunalråd i Bergen (1999-2003) og arbeidet som advokat. I tillegg har Mæland innehatt styreverv i bl.a. Husbanken, KLP Fondsforvaltning AS og Vest-Norges Brusselkontor AS. Mæland er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen.

Ansvarlig for IBM Watson og prosjekter som fremmer innovasjon hos kunder. Før IBM jobbet for han for Skatteetaten. Han har over 25 års erfaring innen global IT og Telecom, ikke minst nystartede bedrifter. Thomas er en sosial entrepenør og har hjulpet barn over hele verden med å vaske ut de digitale skillene. Han har også forelest for norske studenter om lidenskap, lederskap og verdighet.

Bech Gjørv er advokat og næringslivsleder. Hun var direktør i Norsk Hydro og arbeidet senere for Advokatfirmaet Hjort i Oslo. Gjørv var leder for 22. juli-kommisjonen som redegjorde for terrorhandlingene i Oslo sentrum og på Utøya 22. juli 2011. Fra 2016 er hun konsernsjef i SINTEF.

Bjørnland er utdannet ved London School of Economics and Political Science og ved Universitetet i Oslo. Hun mottok H.M. Kongens gullmedalje for sin doktoravhandling i 1999. Bjørnland er Spesialrådgiver til Forskningsavdelingen i Norges Bank og har tidligere sittet i styret i Finanstilsynet.

Skryseth har bred erfaring fra internasjonale selskaper, og har mer enn 15 år som toppleder i IT-industrien bak seg. Før karrieren i Kongsberg Gruppen har Skryseth blant annet vært administrerende direktør i Microsoft Norge og Geogroup. Hun har bred styreerfaring fra en rekke selskaper og er nå styremedlem i Abelia, NHO, Norconsult og Dagens Næringsliv. Skryseth har en MBA-grad fra NHH hvor hun også har opptrådd som gjesteforeleser.

Halvorsen er også leder av Bioteknologirådet og styreleder i Naturhistorisk museum. Hun er tidligere politiker og var medlem av Stoltenberg II-regjeringen fra 2005 til 2013. Hun var Norges første kvinnelige finansminister fra 2005 til 2009 og kunnskapsminister fra 2009 til 2013. Fra 2005 til 2012 var hun nummer to i regjeringen og stedfortreder for statsministeren.

Arntzen er rådgiver ved SALTs Tromsø-kontor. Der har hun formidling som spesialfelt, spesielt knyttet til det visuelle og pedagogiske. Artnzen har yrkesutdannelse i fotografi og visuell kommunikasjon fra Bilder Nordic School of Photography, og fullfører nå en bachelorgrad i Samfunnssikkerhet og miljø ved UiT – Norges Arktiske Universitet. Arntzen har tidligere jobbet i petroleumsindustrien, blant annet for Det Norske og Norsk Olje og Gass.

Foss feirer 1 år som administrerende direktør i Telia Norge i juni. Abraham Foss har tidligere blant annet jobbet i Maxis Berhad i Malaysia, med ansvar for bedriftssatsingen og grossistsalg. Han har også erfaring fra ledende stillinger i Telenor, Innovasjon Norge, Sparebank1 og Nycomed og Datametrix.

Ivroth har vært konsernsjef i Evry siden mars 2015. Før dette var han administrerende direktør i CGI Sverige, hvor han var med på å gjennomføre fusjonen mellom CGI og Logica. Ivroth startet karrieren i konsulentselskapet McKinsey og har også hatt lederstillinger i IBM og Accenture.

Gahr Støre har lenge vært en av Arbeiderpartiets ledende politikere. I regjering var han utenriksminister 2005-2012 og helse- og omsorgsminister 2012-2013. Etter valget i 2013 var Støre Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson.

Tidligere har han blant annet vært generalsekretær for Norges Røde Kors, eksekutivdirektør ved Verdens helseorganisasjon og stabssjef ved Statsministerens kontor.

Astrup er parlamentarisk nestleder i Høyres Stortingsgruppe og leder i Oslo Høyre. Astrup har mastergrad fra London School of Economics and Political Science

Skei Grande er utdannet cand.mag. med fagkombinasjonen sosialøkonomi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet både som freelans-jounalist, adjunkt/lærer og forelest i sosialfag ved Høyskolen i Levanger. I tillegg til å ha en solid bakgrunn i Venstre, har Trine også erfaring fra andre frivillige organisasjoner i Norge bl.a. Norsk Studentunion, Noregs Bygdeungdomslag og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner.

Bård Vegar Solhjell har siden 2009 sittet på Stortinget som representant for Akershus og SV. Han er utdannet statsviter ved Universitetene i Oslo og Bergen og ble cand.polit. 2000. Han var politisk rådgiver for SV på Stortinget 1999–2001, partisekretær 2001 - 2005 og var fra 2007 til 2015 nestleder i Sosialistisk Venstreparti.

 

 

Strøm er utdannet samfunnsøkonom (Cand.Oecon) fra Universitetet i Oslo. Han har ledet en rekke viktige prosjekter i sin karriere knyttet til samfunnsaktuelle problemstillinger. Terje har tidligere vært makroøkonom i NHO og finanspolitisk rådgiver på Stortinget. Han har lang erfaring fra arbeidsområder som næringspolitikk og statsfinanser. Han har også en svært god forståelse for politiske prosesser.Terje er en erfaren foredragsholder, makroskribent for landsdekkende media og har egenblogg.

Traaseth er næringslivsleder fortfatter og blogger. Hun har vært administrerende direktør i Innovasjon Norge siden 2014. Før sjefsjobben i Innovasjon Norge var Anita administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge.

Haugli har vært administrerende direktør i Abelia siden 2014. Han var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i perioden 2009-2013, hvor han først var medlem i Kommunal- og forvaltningskomiteen, og deretter i Helse- og omsorgskomiteen. Haugli er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han har tidligere vært HR-direktør, salgsdirektør og direktør for oppgjør og kundebetjening i Gjensidige, og jobbet i konsulentselskapene McKinsey & Co og ISCO Group.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: