Innhold

Program

Mandag 16. august

Arrangementene finner sted på Spisestedet Vitenbiten

17:0018:00
Omstillingsdebatten: Lansering av omstillingsbarometeret
Om arrangementet

For sjette året på rad lanserer Abelia sitt omstillingsbarometer for Noge sammenlignet med ca 30 andre land det er naturlig å sammenligne oss med.Her får du de ferske tallene presentert, og i år har omstillingsbarometeret også fått en ny og spennende grønn dimensjon.I tillegg til funnene blir det både innlegg fra næringer som Norge skal leve av fremover, slik som helse, utdanning/forskning og et panel bestående av toppolitikere.

Deltakere

Håkon Haugli (Innovasjon Norge), Mari Sundli Tveit (Forskningsrådet), Petter-Børre Furberg (Telenor Norge), Øystein E. Søreide (Abelia), Terje Aasland (AP) og Ola Svenneby (UH)   

Ordstyrer: Nils Ola Widme (Abelia)
19:3023:30
Mingle & Stream
Om arrangementet

Vi invterer til Abelias vorspiel. Vi spanderer mat/drikke og viser partilederdebatten på storskjerm. Ta med venner og kollegaer og bli med på en kveld fylt med mingling og debatt.  

Tirsdag 17. august

13:0014:00
Fremtidsdebatten: Hvordan sikre velferdsstatens overlevelse
Om arrangementet

Perspektivmeldingen viser i år som tidligere at velferdsstaten utfordres av et høyt kostnadsnivå ettersom vi blir eldre og forventningen på kvaliteten i tjenesteytingen øker. Skal vi klare å løse disse store utfordringene må vi tenke nytt om hvordan vi løser dem. Vi spør derfor hva som skal til for hvordan vi kan bruke teknologi for å gjøre ting på nye måter? Og hva er frivillig og ideell sektor sin rolle oppe i det hele?
Her vil du møte både sentrale politikere og ulike virksomheter som skal bidra for fremtiden.

Deltakere

Ingrid Stenstadvold Ross (Kreftforeningen), Fredrik Gulowsen (Nyby), Tiril Rustad Halvorsen (Agenda Magasin), Sondre Hansmark (V) og Sigrid Z. Heiberg (MDG)

 

Ordstyrer: Tarje Bjørgum (Abelia)
14:3015:15
Digitaliseringsdebatten: Hvordan kan data skape flere arbeidsplasser?
Om arrangementet

Nær sagt alle bransjer berøres og omstilles som følge av digitalisering. Det er ventet at dataøkonomien vil danne grunnlaget for opp til 100,000 arbeidsplasser i tiden fremover. Skal norsk næringsliv være konkurransedyktig fremover må vi utløse potensialet for verdiskaping som ligger i bruk av data. Samtidig skal også dataøkonomien virke inkluderende. I diskusjonen møtes politikere og næringsliv for å diskutere hvordan vi skal gjøre data til en skapende kraft for norsk økonomi. 

Deltakere

Nadine Ramsberg  (Webstep), Bjørn Taale Sandberg (Telenor), Frode Aagedal  (Intoto), Hilde Nagell  (Agenda Magasin), Stein-Erik Vellan  (Telia), Kjetil Thorvik Brun  (Abelia), Robert Steen (Ap) og Linda H. Helleland (H) 

Ordstyrer: Mikal Kvamsdal (Abelia)
15:4516:30
Kompetansedebatten: Er fleksible og desentralisert utdanning svaret på kompetanseutfordringen?
Om arrangementet

Flere analyser har pekt på at en sentral problemstilling i demografiutfordringene i Norge ligger i at tilgangen til utdanning bidrar til sentralisering. Måten vi har tradisjonelt tenkt hvordan vi skal utdanne befolkningen har bidratt til at unge flytter til de store byene, og at veksten i arbeidsplasser i store byer blitt forsterket av dette. Koronakrisen har også åpnet et rom for å gjøre utdanningssystemet mer fleksibelt og åpent. Vi benytter anledningen til å spørre oss, hvordan ser en mer desentralisert og fleksibel utdanningssektor ut? 

Deltakere

Christian Pedersen (TietoEvry), Christen Krogh (Høgskolen Kristiania), Lise Hammergren (BI), Sveinung Skule (HK-direktoratet), Kimberly Lein-Mathisen (Microsoft), Marit Arnstad (SP) og Nina Sandberg (AP) 

Ordstyrer: Carina Hundhammer (Abelia)
17:0017:45
Innovasjonsdebatten: Hvordan høster vi av gründerboomen?
Om arrangementet

Noe er i ferd med å skje i grunder-Norge. Aldri før har det blitt etablert flere bedrifter enn i dag, og det har blitt en bredere kultur for at flere grundere etablerer seg. Samtidig har for mange bedrifter voksesmerter. Vi benytter anledningen til å diskutere hvilke virkemidler som må til for at flere bedrifter kan vokse seg store. 

Deltakere

Pål Næss (Gelato), Merete Nygaard (Lexolve), Nikolai Strandskogen (ShiftX), Sissel Hoel (StartOff), Magnus Thue (H) og André N. Skjelstad (V) 

Ordstyrer: Sondre Jahr Nygaard (Abelia)

Adresse: 

Spisestedet Vitenbiten
Kystveien 2, 4841 Arendal

Stedet holder til langs kaia og ligger i samme bygg som der Telenor Maritime har flyttet til, og Vitensenteret i Arendal holder til. 

Abelias eksterne arrangementer som er mandag 16. og tirsdag 17. august forgår her på spistestedet Vitenbiten.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: