Innhold

Linda har vært stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag fra 2001 og fra 2020 er hun distriks- og digitaliseringsminister i Erna Solbergs regjering. Distrikts- og digitaliseringsministeren har ansvaret for styret av regional- og distriktspolitikk, IT-politikk, elektronisk kommunikasjon, personvern og politikken overfor samer og nasjonale minoriteter i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. 

Hun har tidligere vært kulturminister og barne- og likestillingsminister i samme regjeringen. 

Nils-Ola tiltrådte stillingen som næringspolitisk direktør i Abelia i april 2020. Han kom fra stillingen som avdelingsirektør i Nærings- og fiskeriedpartementet. I tillegg til mange års erfaring fra Nærings- og fiskeridepartementet har Widme arbeidet som advokat både i NHO og i DLA Piper. Fra 2001 til 2004 var han politisk rådgiver for statsråd Victor Norman i arbeids- og administrasjonsdepartementet. Siden 2018 har han vært sekretariatsleder for Velferdstjenesteutvalget, som kartlegger bruken av private aktører i offentlig finansierte velferdstjenester.

Masud er Ap-politiker og stortingsrepresentant for Buskerud. Han er utdannet radiograf, og har arbeidet på Blefjell sykehus avdeling Kongsberg og Rjukan. Han har jobbet som faglig ungdomssekretær i LO Vestfold og fylkessekretær i Buskerud Arbeiderparti. Som fylkespolitiker ble han den første mannlige lederen av likestillingsutvalget i Buskerud fylkeskommune, og satt også i fylkeskommunens hovedutvalg for utdanning. Ved stortingsvalget 2009 var han Arbeiderpartiets sjuende kandidat fra Buskerud.

Foto: Stortinget

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: