Innhold

Ny episoden er nå ute!

Abelia lanserer en podcastserie som vi kaller nedtelling til digitaliseringsvalget der næringspolitisk direktør i Abelia, Nils- Ola Widme gjennomfører en-til-en samtaler med sentrale politikere fra partiene på Stortinget. Sentralt står følgende problemstilling som skal besvares i hver episode der en representant for et politisk parti deltar:

Hvordan ser norske politiske partier på digitalisering og utvikling? På et utvalgt område som Abelia har valgt ut til hvert parti, hvordan mener de at digitalisering har størst potensiale, og hvordan mener de at potensialet best kan realiseres.

Følg oss på Spotify

Følg oss på iTunes

Epsiode 3: Torgeir Knag Fylkesnes, SV

Grønn omstilling, Grønn New Deal

Frem mot 2030 må Norge ta kvantesprang langs to akser: Vi må halvere klimagassutslippene i tråd med Paris- avtalens mål om å begrense den globale oppvarmingen, samtidig som vi skal øke verdiskapingen og sysselsettingen fra det ikke- petroleumsbaserte næringslivet. En vellykket overgang til "Livet etter oljen" skjer ikke av seg selv. Hvor går vi herfra, hvordan skal vi prioritere og hvem har ansvar for å ta de riktige grepene i tide?

Episode 2: Linda H. Helleland, Høyre

God velferd i hele landet ved bruk av teknologi 

Alle er enige om at teknologi er en nøkkel for å bevare, om ikke heve, velferdsnivået i hele landet vårt. Det er en formidabel oppgave som ingen kan løse alene: Å utløse potensialet for gode tjenester uavhengig av hvor man bor, som ligger i teknologi og tjenester.  I andre episode møter du Linda Hofstad Helleland, distrikts- og digitaliseringsminister fra Høyre. 

Episode 1: Masud Gharahkhani, Arbeiderpartiet

Klimakrise, eldrebølge, kompetansegap og fallende oljeinntekter.  

Hvordan vil norske politikere sørge for at Norge får opp farten og ikke senkes av den digitale bølgen? Hvordan vil partiene håndtere de enorme teknologiske utfordringene og maksimere de enda større mulighetene? Det er det du skal få svar på i denne serien. I første episode møter du stortingsrepresentant Masud Gharakhani fra Arbeiderpartiet.   

Andre podcaster:

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: