HR-nettverk/Aktuelt innen arbeidsrett og HR

Tema: Nytt verktøy - Kartlegging av lønnsforskjeller mellom kvinner og menn

Kun for medlemmer

De siste endringene i likestillings- og diskrimineringsloven innebærer bl.a. at arbeidsgivere med over 50 ansatte har plikt til å kartlegge og rapportere om lønnsforskjeller mellom kvinner og menn annethvert år. Plikten gjelder også arbeidsgivere med 20-50 ansatte, når en av arbeidslivets parter krever det.

Kartleggingen skal gjøres første gang for inntektsåret 2021, og rapporteres på våren 2022. Verktøy for kartlegging av lønnsforskjeller mellom kvinner og menn er nå klart.

Seniorrådgiver i NHO, Mona Haug Medhus, som har vært sentral i utarbeidelsen av kartleggingsverktøyet, kommer til oss for å gjennomgå dette, samt gi råd om hvordan dere kan gjennomføre likelønnskartlegging på en effektiv og god måte.

Denne gangen samler vi alle HR-ansvarlige til et felles nettverksmøte. Det betyr at HR-nettverk I og II, pluss de regionale nettverksmøtene, planlagt i første kvartal, blir innlemmet i dette møtet. Møtet er åpent for alle medlemsbedrifter, uavhengig av om en deltar fast i nettverkene.  

Om Mona Haug Medhus

Mona Haug Medhus er siviløkonom, og har i mange år samarbeidet med NHOs medlemsbedriter om utvikling av lønnssystemer.

Før hun kom til NHO arbeidet hun i flere år i YS-forbundet Negotia med forhandlinger.

Mona har arbeidet med utvikling og gjennomføring av ulike kurs innen forhandlinger og lønnssystemer både på arbeidstaker- og arbeidsgiversiden.

Medhus har en mastergrad i strategi- og kompetanseledelse med masteravhandling om medarbeideres opplevelse av begrunnelsen for de lønnstilleggene han eller hun får har noen betydning.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Flere arrangementer

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: