Abelia

Innhold

Frokostmøte: Konkurransepolitikk i den digitale økonomien

  • 12. mar 2021Kl. 09:00–10:00
  • Teams
  • Gratis

Digitale plattformselskaper og datadrevne løsninger har skapt debatt verden over, og har fått geopolitiske implikasjoner. Alt fra spørsmål om ytringsfrihet og personvern, til skatt og konkurranse blir diskutert i lys av store digitale plattformer. Abelia vil derfor, som et ledd i de pågående debattene, invitere til samtale om hvorvidt dagens konkurransepolitikk tilpasset den digitale sfæren, og hvilke endringer kan vi forvente oss fremover?

I 2019 publiserte EU-kommisjonen rapporten "Competition policy for the digital era", som blant annet peker på at data og digitale plattformer skaper behov for nye tilnærminger til konkurransepolitikken. Nylig kom også forslagene Digital Services Act og Digital Markets Act som på nye måter søker å regulere tjenester i det digitale markedet.

Vi har med oss Camilla Ongre, IKT-råd for Norges delegasjon til EU. Hun har ansvar for å følge denne og andre IKT-politiske spørsmål i EU på vegne av regjeringen, og sitter derfor tett på de politiske prosessene som pågår rundt Kommisjonens forslag nå.

Heller ikke i Norge er konkurransepolitikk gått under radaren, og Konkurransetilsynets inngripen i Schibsteds oppkjøp av bruktbilplattformen Nettbil, har skapt debatt også om norske aktørers markedsposisjoner.

Konkurransedirektør Lars Søgård er også med denne morgenen. Han har ansvar for å håndheve konkurranseloven og EØS-avtalens konkurranseregler, og samarbeider tett med Kommisjonen gjennom European Competition Network.

Vel møtt! 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Flere arrangementer

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: