Innhold

Læringskonferansen 2020: Kompetanseløft i en brytningstid

27. november.

Meld deg på årets Læringskonferanse her.

Koronapandemien har vist at når omstilling kreves av oss, så klarer vi det. Etter- og videreutdanning har vært et viktig politisk tema over lang tid, men det måtte et sjokk til for at vi virkelig skulle innse alvoret. Det er et større behov enn noen gang for at befolkningen har oppdatert kompetanse, og at hver enkelt kan og har mulighet til å snu seg rundt og lære seg noe nytt. 

Læringskonferansen er Abelias årlige konferanse som omhandler forskjellige aspekter ved læring og utdanning.  Fordelt på tre spennende seminarer kl. 09:00, kl. 12:00 og kl. 15:00 har du valget mellom å delta på ett, to eller hele dagen!  

Sted: Digitalt

Sesjon 1 Kl. 9.00-10.15Er vi klare for å møte fremtidens kompetansebehov? 

Abelias omstillingsbarometer viser nok en gang at Norge ligger langt etter resten av verden når det gjelder spisskompetanse. Nytt for i år er at vi også er svekket på breddekompetanse. Befolkningens utdanningsnivå, ferdigheter og deltakelse i arbeidslivet er viktige omstillingsdrivere. Vi scorer høyt på arbeidsdeltakelse og har derfor en gylden mulighet til å ta en ledende posisjon hvis vi legger til rette for et fleksibelt system for omskolering og etter- og videreutdanning. Så hva skal til? Du møter blant annet direktør for Simula skolen, Marianne Aasen og prorektor på Høyskolen Kristiania, Christen Krogh.

Sesjon 2 Kl. 12.00-13.15Hvordan bidrar utdanningsteknologi til bedre læring? 

Over flere århundrer er læreboken vært det sentrale læremiddelet i skolen. Digitalisering og ny teknologi utfordrer nå lærebokens dominans i skolen. Med innføringen av teknologi i klasserommet dukker det opp mange nye problemstillinger som skolene må forholde seg til. I denne sesjonen utforsker vi hva vi vet om hvordan læringsteknologi bidrar til bedre læring. Hva er mulighetene og hva er fallgruvene? Du møter blant annet kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og markedsdirektør i Ludenso, Ingrid Skrede.

Sesjon 3 Kl. 15.00-16.15: Hvordan sikre utdanning i verdensklasse? 

Abelias omstillingsbarometer viser at Norge ligger langt etter våre viktigste handelspartnere med andelen av befolkningen med spisskompetanse. Samtidig går den teknologiske utviklingen i en slik rasende fart at vi må sette våre “best and brightest” på oppgaven. 

Men hvordan sørger vi for at utdanningene våre gjør nettopp dette? Stimulerer vi de aller beste studentene med utdanningstilbudet vi har i Norge? Du møter blant annet prorektor på Handelshøyskolen BI, Amir Sasson og prorektor på Universitetet i Oslo, Gro Bjørnerud Mo.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: