Kjenner du en tech-kvinne som fortjener oppmerksomhet?

Nyhet, Ledelse

Publisert

Tech-kvinner logo

Abelia og ODA-Nettverk trenger din hjelp til å finne Norges 50 fremste tech-kvinner. Kjenner du en dyktig tech-kvinne? Nominer henne nå!

I 2018 var kun hver tredje norske teknologimedarbeider kvinne, og utviklingen de seneste årene tyder ikke på at dette kommer til å endre seg av seg selv.

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men i dag er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, leder av juryen og administrerende direktør i Abelia.

Vil synliggjøre de nye talentene
– Vi håper at det å løfte frem nye talenter kan være inspirerende for unge kvinner som vil jobbe med teknologi. Samtidig håper vi at kåringen kan synliggjøre viktige rollemodeller og den verdiskapingen kvinner bidrar til på teknologifeltet, sier Søreide.

Les mer om kåringen og fjorårets vinnere her

I tillegg til kåringen av de 50 mest talentfulle tech-kvinnene, hedrer Abelia og Oda-Nettverk fremstående etablerte kvinnelige teknologiledere på en egen liste.

– Listen over etablerte tech-kvinner som hedres blir lengre for hvert år. Det er utrolig bra og viser at kvinnene begynner å ta plass i bransjen, fortsetter han.

Se listen over etablerte kvinner her

Søker etter kvinner fra alle nivåer, sektorer og selskaper
 Tidligere har kåringen vært forbeholdt aktører fra privat sektor, men i år skal Abelia og ODA-Nettverk kåre kvinner i både offentlig og privat sektor. Det eneste kriteriet er at de som nomineres må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere.   

Oppfordrer alle til å nominere
– For å få en mangfoldig og best mulig kåring er vi avhengige av at alle som kjenner dyktige tech-kvinner går inn og nominerer. Det finnes mange dyktige tech-kvinner der ute, og jeg gleder meg til å lese alle nominasjonene som kommer inn, sier Eriksen Søreide.

Han legger til at det ikke bare kan være opp til kvinner å nominere hverandre.

–  Jeg vil særlig oppfordre menn til å gå inn å nominere kollegaene sine. Vi må alle ta et ansvar for å løfte de dyktige kvinnene, teknologene og rollemodellene vi har, avslutter Eriksen Søreide.

Kjenner du en dyktig tech-kvinne?

Nominer din kandidat her!

Siste frist for å nominere en tech-kvinne er 31. januar.

Vinnerne offentliggjøres den 6. mars og kåringen finner sted på Næringslivets Hus, Middelthuns gate 27 i Oslo, og alle er invitert til feiringen.

Vi åpner for påmelding til arrangementet den 01.02.

Ler mer om programmet og kåringen i 2020 her!