Abelia

Innhold

Rekrutteringsdagen 2019

  • 14. feb 2019Kl. 08:30–12:00
  • Næringslivets Hus Majorstuen, Oslo
  • Kun for medlemmer Inkludert lunsj fra kl. 12:00

Velkommen til en spennende dag om hvordan vi kan ta i bruk ny teknologi for å gjøre enda bedre rekrutteringsprosesser. Programmet er lansert!

Seminaret er avholdt. Presentasjonene fra seminaret finner du på arbinn.

Å velge sine ansatte er en av de viktigste jobbene en leder gjør. I kunnskapsbedrifter er det avgjørende å sikre seg medarbeidere som er i stand til å realisere bedriftens visjon, målsetning og samfunnsansvar. God rekruttering er lønnsomt, gode rekrutteringsmetoder avgjørende for gode rekrutteringsprosesser. Årets rekrutteringsdag handler om ny teknologi og nye metoder i rekrutteringsprosesser. Vi presenterer forskning, erfaringer, regelverket og endringene i rekruttering.

Blant bidragsyterne på årets rekrutteringsdag møter du Thomas Hoff, professor i psykologi ved Universitetet i Oslo og Tove Gartland, partner og leder executive search og lederutvelgelse i Assessit, Marianne Skari, enhetleder HR i Røde Kors og Hans Jørgen Wang, General Manager i Xref Nordics og Carl Erik Thomsen, daglig leder i CVideo. 

Til panelsamtalen, for å snakke om sine erfaringer med rekrutteringsverktøy, kommer Stine Kolsrud, direktør for HR og organisasjonsutvikling i Sweco, Victoria Wille Waage, Talent Management Specialist i Telia og Anna Gulliksen, Head of Talent Aquisition i Evry. 

Program

08.30 - 08.45  Registrering og enkel servering

08.45 - 09.15  Hvordan velge riktig person til jobben? Økonomiske og praktiske implikasjoner av evidensbasert HR, Thomas Hoff, UiO

09.15 - 09.40  Hvordan velge ut de beste lederne for fremtiden? Tove Gartland, Assessit

09.40 - 10.00  Pause

10.00 - 10.35  Regelverk ved rekruttering, Hanne Jahr Pedersen, Abelia

10.35 - 10.50 Digital rekrutteringsprosess med video-CV, Carl Erik Thomsen, CVideo

10.55 - 10.10 Sjekk av søkerens oppgitte referansepersoner, Hans Jørgen Wang, Xref Nordics

11.15 - 11.30  Inkluderingsdugnaden - Hvordan tar Røde Kors del i dette arbeidet? Marianne Skari, Røde Kors

11.30 - 12.00  Bruk av teknologiske vertøy i rekrutteringsprosesser, samtale og spørsmål fra salen

12.00 Lunsj

Med forbehold om endringer

Les mer om foredragsholdere

Tove Gartland er partner og faglig ansvarlig for rekruttering og lederutvelgelse i Assessit Executive Search. Tove har de siste femten årene bistått både private og offentlige virksomheter med rekruttering og lederutvelgelse. Hun har bred erfaring fra krevende searchoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Tove har i Assessit hatt et særlig fokus på utvikling og kvalitetssikring av selskapets prosesser, metoder og verktøy i rekruttering og utvelgelse av ledere. Hun har tidligere vært daglig leder i Assessit og har de siste årene hatt ansvaret for selskapets avdeling for lederutvelgelse. Tove er utdannet siviløkonom fra NHH.

Thomas Hoff er professor i organisasjonspsykologi ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo, og eier av konsulentselskapet EBHR AS. Hoff forsker på strategisk HR med fokus på medarbeiderundersøkelser, seleksjon og lederevalueringer og -utvikling. Hoff er konsulent og rådgiver for en rekke offentlige virksomheter, blant annet Finansdepartementet, Utenriksdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, og store private virksomheter som for eksempel OBOS, Widerøe og Veidekke. Thomas Hoff har publisert over 40 internasjonale artikler i fagjournaler, og vært redaktør for flere antologier på nasjonale og internasjonale forlag knyttet til organisasjon og ledelse, og menneske-teknologisamspill. Han har gitt ut til sammen tre bøker. Hans siste bok "Medarbeiderundersøkelser - En praktisk håndbok", ble utgitt i 2014.

Marianne Skari har opprinnelig helsefaglig bakgrunn og har jobbet som leder innen HMS og helse i mer enn 10 år før hun for snart 5 år siden startet som leder for HR-enheten i Norges Røde Kors. Inkludering og Mangfold er et felt hun brenner for og i Røde Kors har de startet et arbeid nå med hvordan vi med hjelp av enkle strategier kan utsette magefølelse og fordommer i rekrutteringssammenheng. Marianne har utdanning fra Høgskolen i Oslo og videreutdanning fra masterprogram ved Handelshøyskolen BI. 

Hans Jørgens Wang har lang erfaring i rekrutteringssektoren, og har tilbrakt mer enn 15 år som direktør i Adecco med ansvar for salg over hele Norden.
I tillegg til et stort nettverk innenfor rekruttering og bemanning har han også gjennom flere år arbeidet i Sverige innenfor svensk digital markedsføring og omstillingsprosesser knyttet til digitalisering.

Carl Erik Thomsen daglig leder og grunder av CVideo. Carl Erik er lidenskapelig opptatt av å hjelpe selskaper med å rekruttere mer effektivt. Han hjelper mange norske selskaper med å digitalisere rekrutteringen og gir jobbsøkere muligheten til å lage en video-CV. De siste 5 årene har han intervjuet over 100 HR-sjefer og dannet grunnlag for utvikling av et moderne verktøy.  Carl Erik er utdannet ved Handelshøyskolen BI og har mastergrad i økonomi fra Dubai.

Hanne Jahr Pedersen er advokat i Abelias arbeidsrettsavdeling. Hun begynte i Abelia i august 2018, og kom da fra stillingen som assosiert partner i Kluge Advokatfirma AS. Hanne har lang erfaring med å praktisere individuell og kollektiv arbeidsrett, og har bistått både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden. Tidligere har Hanne arbeidet i blant annet Tekna, NHOs prosedyreavdeling og Norsk Industri. I tillegg til arbeidserfaring fra organisasjonslivet, har Hanne jobbet som konsernadvokat i Norsk Gjenvinning Norge AS. Der ga Hanne juridisk bistand innen generell forretningsjus. Hanne Jahr Pedersen har juridisk embetseksamen fra UiO og videreutdanning både fra Handelshøyskolen BI og Harvard Business School.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: