Abelia

Innhold

  • Abelia
  • På studietur til Kina for tredje gang

På studietur til Kina for tredje gang

#205

17. mars reiser en gruppe næringslivsledere fra Abelias medlemsbedrifter på studietur til Kina. Dette er tredje gang Abelia arrangerer en slik tur.

Formålet med studieturen er å bidra til økt forståelse for utviklingen i Kina, med et særlig blikk på landets investeringer i forskning, innovasjon og teknologi og dets digitale forretningsmodeller.

– Vi merker et økt behov for å forstå hvordan kinesisk nærings- og samfunnsliv fungerer. Samtidig opplever vi at kineserne er svært interessert i å samarbeid med norske kunnskaps- og teknologimiljøer, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Abelia reiste med norsk næringsliv til Kina både i 2017 og 2018. Kina er et av verdens største og viktigste markeder – og viktig for norsk næringsliv. En god illustrasjon på dette er at Kongeparet, ledsaget av utenriksminister, næringsminister og en næringslivsdelegasjon på over 300 personer, besøkte Kina for noen måneder siden. 

Denne gangen går turen til Beijing, Shenzhen og Shanghai. På programmet står besøk av Tsinghua-universitetet og Fudan-universitetet, og møter med Kinas fire største teknologiselskaper: Alibaba, Huawei, Tencent og Baidu.  I tillegg inneholder programmet foredrag med ulike Kina-eksperter fra blant annet The Economist, BCG og Oracle.

 

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: