Abelia

Innhold

Omstillingsdagen 2019

  • 14. mar 2019Kl. 09:00–14:00
  • Næringslivets Hus Majorstuen, Oslo
  • Kun for medlemmer Gratis Inkludert lunsj

Bli med på Abelias årlige seminar om hva som kjennetegner en god omstilling- og nedbemanningsprosess.

Seminaret er avholdt. Presentasjonene finner du på arbinn.no

Endringstakten i arbeidslivet er stadig økende. For å lykkes i tiden fremover er bedrifter avhengig av å kunne håndtere kontinuerlige omstillinger og nedbemanninger på en god måte for de ansatte og organisasjonen.

Temaene på årets seminaret er:
  • Hva er og hvor går grensen for arbeidsgivers styringsrett?
  • Grunnlaget for omstilling og nedbemanningen. Kan arbeidsgiver bestemme det?
  • Er det hele eller deler av virksomheten som blir berørt? Hvor kan det nedbemannes og hva sier nyere rettspraksis?
  • Kriteriene for utvelgelse av arbeidstakere ved selve nedbemanningen. Hvilke kriterier benyttes og hva sier nyere rettspraksis?
  • Hensynet til arbeidsgiver og arbeidstaker. Betydningen av en god prosess.
  • Hvordan kommunisere under prosessen på best mulig måte før, under og etter omstillings og nedbemanningsprosessen.

Nina Riibe, partner i Considium Consulting Group AS, deler sine erfaringer om endringsledelse i praksis steg for steg. To av Abelias advokater, Lillann Norseng og Hege Nordgård, vil gjennomgå de rettslige kravene og nyere rettspraksis ved omstilling og nedbemanning. Jannecke Bugge, Senior Rådgiver og Fagansvarlig Outplacement i AS 3, vil fokusere på hva som skjer med menneskene i en slik prosesser, både de som blir direkte berørt og de som ikke blir det.

Program

08.30 - 09.00 Registrering, kaffe og enkel servering

09.00 - 09.05 Velkommen v/ Lillann Norseng og Hege Nordgård, Abelia

09.05 - 09.25 Når det virkelig brenner v/ Nina Riibe, Considium Consulting Group

09.30 - 10.00 Hva er og hvor går grensen for arbeidsgivers styringsrett? v/ Lillann Norseng, Abelia

10.00 - 10.15 Pause

10.15 - 10.55 Er det hele eller deler av virksomheten som blir berørt? Hvor kan det nedbemannes og hva sier nyere rettspraksis? v/ Lillann Norseng, Abelia

11.00 - 12.10 Kriteriene for utvelgelse av arbeidstakere ved selve nedbemanningen. Hvilke kriterier benyttes og hva sier nyere rettspraksis? v/ Hege Nordgård, Abelia

12.10 - 13.00 Lunsj

13.00 - 13.45 Risikovurdering og fallgruver ved ommstilling fra et psykologisk perpektiv v/ Jannecke Bugge, AS3 

Om foredragsholdere

Nina Riibe er partner i Considium. Riibe har lang ledererfaring både som CFO og CEO i norske og skandinavisk forretningsstrukturer både fra børsnoterte og private selskaper. I tillegg til å ha et sterkt fundament innen bedriftsøkonomisk ledelse, består Riibes kjernestyrker av å definere, iverksette og gjennomføre endringsstrategier samt forankre nye organisatoriske ansvar og engasjement.

Jannecke Bugge leder fagområdet Nedbemanning og omstilling i AS3 Transition. Hun er rådgiver for HR og toppledergrupper i forbindelse med kartlegging og strategisk planlegging av større omstillingsprosesser, mentor for ledere og ansatte, samt gjennomfører ledertrening i grupper. Jannecke er spesielt opptatt av kontinuerlig forbedring av kommunikasjon, og ydmykhet for overgangene mennesker går gjennom i en tid med raske endringer.

Hege Nordgård er advokat med erfaring fra offentlig og privat sektor. Hun har jobbet med arbeidsrett de siste 16 årene, først som advokat i Advokatfirmaet Storløkken, deretter de senest årene som advokat og forhandler i Abelia. Hun har også mange års erfaring Justisdepartementets Sivilavdeling og fra domstolene, herunder som dommerfullmektig i Oslo tingrett og Holmestrand Sorenskriverembete.

Lillann Norseng er advokat med erfaring innenfor arbeidsrett fra offentlig og privat sektor. Hun har også arbeidet i Arbeidsdepartementet og ulike landsforeninger i NHO, samt vært privatpraktiserende advokat og utstasjonert i EU-kommisjonen. Norseng har også deltatt i Norges delegasjon til Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: