Abelia

Innhold

Tromsø: Aktuelt innen arbeidsrett og HR

Aktuelt innen arbeidsrett og HR er en møteserie for ledere og personalansvarlige i Abelias medlemsbedrifter.

Kun for medlemmer

På disse møtene tilbyr Abelias advokater en arena for faglig påfyll og erfaringsutveksling knyttet til operativt og strategisk HR-arbeid. Vårens møte vil ta for seg to praktisk viktige temaer, nemlig utvelgelse ved nedbemanning og praktisk personvern.

I den første seansen vil vi ta for oss temaet utvelgelseskriterier ved nedbemanning, og da med spesiell vekt på det såkalte ansiennitetsprinsippet. Høyesterett har nylig fastslått, i Skanska-saken, at ansiennitetsprinsippet ikke er hovedregel, men (kun) ett av flere kriterier som kan vektlegges i forbindelse med en nedbemanning. Hva betyr dette i praksis?

Vårt andre tema er praktisk personvern. Vi vil gjennomgå en rekke typiske problemstillinger som våre medlemsbedrifter ofte spør oss om. Hvilke opplysninger kan man for eksempel sende per e-post? Når bør e-poster krypteres? Hvilke opplysninger kan arbeidstaker kreve innsyn i? Kan arbeidsgiver utlevere lister til tillitsvalgte med oversikt over medlemmenes lønn? m.m. Svarene på disse spørsmålene og mye mer vil du få på møtet.

Møtet ledes av Abelias advokater Hanne Jahr Pedersen og Kai Sølve Urke.

Program

 TidHva
 09:00 – 09:15 Velkommen
 09:15 – 10:00 Utvelgelseskriterier ved nedbemanning, med spesielt fokus på ansiennitetsprinsippet
 10:00 – 10:15 Pause
 10:15 – 11:15 Praktisk personvern
 11:15 – 11:30 Avslutning
 11:30 Lunsj

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: