Innhold

FFA Årskonferanse 9.mai 2019: Forskning som fornyer

Velferds-Norge utfordres og må fornyes. Store omstillinger må være kunnskapsbasert. Det utfordrer både politikken, offentlige virksomheter og forskningsinstituttene. FNs bærekraftmål oppsummerer utfordringen vi alle deler. De knyttes til klimautfordringene, energisystemene, digitalisering, kompetanse, velferdssystemene, konkurransekraft i næringslivet

I årets FFA-konferanse ønsker vi å adressere forskningens kraft til fornyelse i samfunnet i bred forstand og med særlig blikk på offentlig sektor. Med utgangspunkt i Perspektivmeldingen, revidert Langtidsplan for forskning og høyere utdanning, OECD-gjennomgangen av det norske forsknings- og innovasjonssystemet og Forskningsrådets Institutt-syntese, retter vi oppmerksomheten på hvordan forskningspolitikken generelt og instituttpolitikken spesielt kan innrettes mot fornyelse.

  • Hvordan skal politikere, departementer og bedrifter ta i bruk anvendt forskning og forskningsinstituttenes omstillingskraft for å fornye og forbedre?
  • Hvordan skal forskningsinstituttene selv fremme nytenkning, knytte forskningen tettere til de store samfunnsutfordringene og bidra til omstilling og fornying?

Du møter blant andre

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: