Innhold

Ledere uten grenser

Nyhet, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Portrett av Elise By Olsen

Elise By Olsen (18) var for ung til å bli "verdens yngste magasinredaktør" da hun var 13 år. Hun kommer til Abelia Open 8. juni for å snakke om hvordan fremtidens stemmer baner vei for en ny generasjon med ledere.

– Vi kommer til å jobbe mer kollektivt og mer fleksibelt. Man kan praktisk talt være basert hvor som helst i verden, men likevel jobbe sammen.

Det sier Elise By Olsen (18) som representerer den nye generasjonen med ledere som vil jobbe stadig mer fritt.

– I prinsippet kan man jobbe hvor som helst med internett, og det åpner for nye arbeidsmetoder og dynamikk, sier hun.

For ung til å bli yngste redaktør

Elise By Olsen har så vidt fylt 18 år, men har allerede vært lenge i arbeidslivet. Hun begynte å blogge i en alder av åtte år, og ble internasjonalt kjent som redaktør for ungdomskulturmagasinet Recens Paper da hun var 13. Olsen ble nominert til kåringen "Verdens yngste magasinredaktør", men var – ironisk nok – for ung til å få den.

Recens Paper er laget av og for unge under 25 år. Magasinet utgis som publikasjon, og blir solgt i butikker over hele verden, blant annet Tate Modern, MoMa, Palais de Tokyo og Dover Street Market.

I samarbeid med Gucci ble det laget en kort dokumentar om hvorfor Elise By Olsen ga seg som redaktør i Recens Paper allerede da hun ble 18 år.

I oktober i fjor gikk hun av fra posisjonen som redaktør for å gi plass til en ny generasjon av kreativ ungdom, og for å bidra til et skiftende kreativt landskap. En dokumentar om denne avgjørelsen ble nylig laget i samarbeid med Gucci.

Mer selvledelse

– Utviklingen mot mer kollektive og fleksible arbeidsformer åpner for større grad av selvledelse. Jeg ser det er en økning i antall selvstendig næringsdrivende, spesielt innenfor det kreative feltet. Digitalisering og globalisering har stor innvirkning på oppblomstringen av nye arbeidsformer, sier Olsen.

Hun synes det er spennende å snakke om sammenhengen mellom næringsliv og kommersialisering.

– Koblingen mellom forretning og mote er ikke en motsetning, det er en tverrfaglig drivkraft som blir mer og mer gjeldende. Det muliggjør samarbeid på tvers av fagområder.

Nytt magasin om moteindustrien

Etter å ha forlatt redaktørjobben i Recens Paper jobber Olsen nå tett på motebransjen i Paris. Gjennom Wallet – et nytt magasin i lommeformat – vil hun aktivt involvere leserne og skape samtaler om moteindustrien, ikke minst om hvordan den kapitaliserer på oss.

– Første utgave har fått navnet "Admins of Authority", og utforsker hvem som sitter på makten i moteindustrien og hvordan de bruker sin påvirkningskraft.

Elise By Olsen kommer til Abelia Open fredag 8. juni for å snakke om hvordan hun og flere andre av fremtidens stemmer baner vei for en ny generasjon med ledere.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: