Abelia

Innhold

Kommunikasjon i ledelse

I samarbeid med Handelshøyskolen BI inviterer Abelia til frokostmøte med Anders Dysvik, Claus Sonberg og Hilde Tonne.

Arrangementet er avholdt

Denne gangen ønsker vi å vise hvilken verdi målrettet, engasjerende og verdiskapende kommunikasjon har for ledere.

Ledelse og kommunikasjon er tett sammenvevd. Ledere må ha evnen til å kommunisere godt om de skal lykkes med å bygge omdømme, forvalte og utvikle relasjoner internt og eksternt og formidle visjoner og mål. Hvordan står det til med kommunikasjonsferdighetene blant norske ledere? Finnes det forbedringspotensial og hva er i tilfelle gevinstene?

"Effektive former for tilbakemelding mellom ledere og medarbeidere" av Professor Anders Dysvik, Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI.

Kommunikasjon er en undervurdert kompetanse og ferdighet innenfor ledelse. God kommunikasjon er et effektivt verktøy til å skape resultater gjennom medarbeiderne. Professor Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI vil i sitt innlegg snakke spesielt om hvordan ledere kan bruke tilbakemeldinger til å utøve ledelse. Gode, effektive tilbakemeldinger kan brukes til å oppklare misforståelser, skape trygghet rundt forventninger, og til å følge opp de ansatte mer jevnlig i hverdagen enn bruk av den tradisjonelle medarbeidersamtalen tillater.

"Verdien av lederkommunikasjon" av Claus Sonberg, partner, Zynk

Toppleders kommunikative evne og troverdighet er avgjørende for gjennomføringen av virksomhetens strategi og for det handlingsrommet ledelsen og virksomheten har. Lederkommunikasjon bidrar til medarbeiderengasjement og til å bygge virksomhetens tillit, omdømme og attraktivitet som arbeidsgiver, forretningspartner og investeringsobjekt. Hva kjennetegner de lederne som kommuniserer godt og hvilke resultater oppnår virksomhetene de leder? Zynk har undersøkt norske topplederes vilje og evne til å kommunisere med sine interessenter. Claus Sonberg vil gi innblikk i resultater og erfaringer med topplederundersøkelsen.

"Kommunikasjon i mitt lederskap" av Hilde Tonne, Styreleder

Hilde Tonne har lang ledererfaring fra Norsk Hydro og Telenor. Hun har jobbet internasjonalt med strategi, teknologi og forretningsutvikling. Hun vil dele innsikt og erfaring fra kommunikasjon og internasjonal ledelse når alt endres i høyt tempo.

Om innlederne

Kort om Anders Dysvik:

Anders Dysvik er professor i organisasjonspsykologi ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han tok sin doktorgrad innenfor temaet arbeidsmotivasjon. Hans forskningsinteresser ligger innenfor temaene HR Management (trenings- og utviklingstiltak, investering i medarbeiderutvikling, prestasjonsvurderinger) og organisasjonsatferd/-psykologi (indre motivasjon, sosiale bytteteorier, målorientering, stress, jobbdesign, og ledelse). Dysvik er bidragsyter i boken «Kommunikasjon for ledere og organisasjoner» (utgitt på Fagbokforlaget).

Kort om Claus Sonberg:

Claus Sonberg er partner i kommunikasjonsbyrået Zynk. Han jobber i hovedsak med big data analyse, strategi og endringsprosesser, rådgivning av ledere og toppledere og krisehåndtering. Sonberg har bred leder- og kommunikasjonsfaglig erfaring som tidligere kommunikasjonsdirektør og medlem av toppledelsen i SAS og som rådgiver, administrerende direktør og Norden-sjef i Burson-Marsteller.

Kort om Hilde Tonne:

Hilde Tonne leder Advisory Board i DIGITALNORWAY - Toppindustrisenteret AS, et selskap hun var med å etablere. Hun er styreleder i Hafslund AS og styremedlem i Danske Bank Group. Tonne var konserndirektør i Telenor Group fra 2007 til 2015, der hun bl.a. var ansvarlig for global industriell utvikling. Hun kom til Telenor fra Norsk Hydro Olje&Energi der hun var direktør for Teknologi og Forskning.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: