FFAs Årskonferanse 2017: Forskning funker

3. mai, Håndverkeren, Oslo

Innhold

Takk til alle som deltok på FFAs Årskonferanse 2017. 
Forskningspolitikken settes under lupen – hvordan kan forskning bidra i enda større grad til omstilling og løsning av samfunnets utfordringer?

Revisjon av Langtidsplanen, områdegjennomgang av Forskningsrådet og fellesnevnere i instituttevalueringene danner bakteppet for FFAs Årskonferanse 2017. Tiden er inne for å avlive myter, tydeliggjøre målene og ikke minst utfordre forskningspolitikken på hva som skal til for å komme dit – hva skal til for at den anvendt forskningens potensiale blir tatt ut i samfunnet? Hvordan få størst mulig avkastning av forskningsmidlene i form av nye arbeidsplasser, bedre tjenesteløsninger, ny politikk?

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, ny direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen og adm.direktør i Abelia Håkon Haugli deltar, sammen med stortingspolitikere, instituttledere og representanter fra departementer og Forskningsrådet.

Anbefalinger fra evalueringspanelene for instituttevalueringene

Aktuelt før og etter konferansen:

 1. Nyhet, Politisk sak, Forskning, Statsbudsjettet

  Økt basisbevilgning til de næringsrettede forskningsinstituttene

  Forskningsbudsjettene får realnedgang, men regjeringen prioriterer økt basisbevilgning til de næringsrettede forskningsinstituttene.

 2. Gjestekommentar, Forskning

  Forskning som fornyer

  9. mai avholdes årets FFA-konferanse, hvor vi adresserer forskningens kraft til fornyelse i samfunnet i bred forstand og med særlig blikk på offentlig sektor.

 3. Nyhet, Forskning

  FFA møtte samferdselsministeren

  FFA møtte samferdselsminister Jon Georg Dale hos SINTEF 4.februar. Tema for møtet var hvordan instituttene kan bidra til å nå LTPs mål om miljøvennlige og autonome transportløsninger.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: