Abelia

Innhold

Bærekraftig strategi tiltrekker de beste ressursene

#205

Bjørn Haugland er konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNV GL.

Bjørn K. Haugland er konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNV GL. På Abelias utdanningskonferanse 24. mai skal han innlede om hvilken kompetanse norsk næringsliv har behov for fremover. I den anledning har vi tatt en prat med Haugland for å få noen smakebiter på hans tanker om temaet.

Sett i et 5 - 10 års perspektiv – innen hvilke fagområder er det at DNV GL tror dere vil ha mangel på kvalifiserte medarbeidere?

- I DNV GL jobber  vi strategisk med kompetanseheving av organisasjonen. Vi har en visjon om ha «global påvirkning for en sikker og bærekraftig fremtid» og vår strategiske forskningsavdeling jobber systematisk og langsiktig med å bygge kompetanse og innsikt for å fylle visjonen med innhold, posisjoner og tjenester, forteller Haugland.

Videre sier Haugland at de ser at teknologi og systemutvikling knyttet til digitalisering blir mer omfattende fremover og dette er en kompetanse som både er og blir viktig i fremtiden.

- Økt automatisering utfordrer morgendagens kompetansebehov. Derfor må vi evne å innovere og skape nye konsepter ved å forstå og stille de riktige spørsmålene. Alt må foregå i tråd med FN's bærekraftsmål som er integrert i strategien for hvordan vi utvikler kompetanse profilen vår fremover mot 2030. Dette mener vi blir helt sentralt for å kunne tiltrekke oss de beste ressursene i markedet.

"Bærekraftighet er en grunnpillar i alt vi gjør." 
Hvilke ferdigheter og personlig egenskaper er det DNV GL vektlegger når dere ansetter nye medarbeidere?

Vi ser først og fremst etter medarbeiderne som har holdninger og verdier som passer med vår kultur. Dette er holdninger og egenskaper knyttet til samhandling, team arbeid, nysgjerrighet og ikke minst evne og ønske om å lære og tilpasse seg nye problemstillinger. Videre ønsker vi medarbeidere som evner å tenke på utsiden av boksen, som har interesse for teknologi og det å kommersialisere ideer til glede for selskapet, kundene og samfunnet. Ferdigheter og egenskaper som beveger seg i skjæringspunktet og ser sammenhengen mellom teknologi, næringsliv, og bærekraft er sentralt for oss.

Vil du høre mer om hvordan DNV GL arbeider for å heve kompetansen internt og for å sikre seg fremtidens kompetanse? Da bør du bli med på Abelias utdanningskonferanse. For mer informasjon og påmelding, kan du klikke her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: