Rekruttering til kunnskapsbedrifter krever forskning, ikke gjetning

#205

Thomas Hoff, professor ved UiO

Stordata og maskinlæring vil gjøre en reell forskjell for rekruttering i årene som kommer, mener Thomas Hoff. Han er professor i psykologi og kommer til rekrutteringsdagen 2019. Der vil han fortelle om hvordan du kan velge rett person til jobben.

Fakta om Thomas Hoff

Hoff har en doktorgrad i psykologi fra 2002, med spesialisering i organisasjonspsykologi. Han har vært professor i psykologi ved Universitetet i Oslo siden 2004, og forsker på strategisk human resource management (SHRM) med fokus på medarbeiderundersøkelser og andre HR-målinger. Sammen med forfatter Jon Anders Lone har Hoff gitt ut boken "Medarbeiderundersøkelser – En praktisk håndbok".

Å velge feil person til jobben er uheldig for alle som er involvert. og får gjerne langvarige konsekvenser. Rekruttering er rett og slett for viktig til å gjette seg frem til. Dette gjelder spesielt for kunnskapsbedrifter, ifølge Thomas Hoff, professor ved UiO og eier av konsulentselskapet EBHR AS.

- Forskningsbaserte råd om seleksjon er mye viktigere i kunnskapsbaserte virksomheter enn i yrker som har mindre grad av kompleksitet, sier Hoff

Kunstig intelligens gjør seg gjeldende

Digitalisering og automatisering av rekrutteringsprosessen handler om mer enn personlighetstester på skjerm og raske søknadsskjemaer. Stordata og maskinlæring spås å ha stor effekt i årene som kommer. Dette er også tema under Rekrutteringsdagen 2019 og et område Hoff ønsker å rette mer fokus på.

- I et digitaliseringsperspektiv vil mange aktører fokusere på ny teknologi, som bruk av video og sosiale medier. Jeg tenker personlig at Big Data og maskinlæring vil gjøre en reell forskjell i årene som kommer. Vi vet svært mye om hvordan man kan og bør selektere de beste medarbeiderne, men det å systematisere dette i form av algoritmer som gir et grunnlag for maskinlæring og kunstig intelligens er en stor mulighet, og dette er noe av det jeg kommer til å bruke tiden min på fremover.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Flere arrangementer

Arrangementsoversikt sortert på fagområder, tema og sted.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: