Abelia

Innhold

Kjennskap til arbeidsrett gir bedre samarbeid

Nyhet, Arbeidsrett

Publisert

Norges lover - illustrasjonsfoto.

– Vår erfaring tilsier at arbeidsgivere som kjenner til grunnleggende arbeidsrett sikrer seg vesentlige besparelser og et mye bedre samarbeidsklima på arbeidsplassen.

Det sier advokat Kai Sølve Urke i Abelia. Han er en av foredragsholderne på seminaret "Innføring i arbeidsrett" som holdes onsdag 18. oktober i Næringslivets Hus. Der vil Abelias advokater gå gjennom ulike sider ved arbeidsrett, for eksempel rekruttering og ansettelser, arbeidstid og feriepenger, samt nedbemanning og permitteringer.

– Norske arbeidsgivere må forholde seg til en lang rekke regler, som regulerer alt fra inngåelse til avslutning av arbeidsforhold. Visste du for eksempel at det er en lang rekke spørsmål som det i utgangspunktet er forbudt å stille på jobbintervju? Og vet du når og hvordan du som arbeidsgiver kan gjennomføre en endring i kraft av styringsretten? Dette er noen av spørsmålene vi svarer på, sier Urke.

Bevissthet rundt rettigheter og plikter i arbeidsforhold er avgjørende for en effektiv omstilling i arbeidslivet. Imidlertid vet mange arbeidsgivere for lite om hvilken frihet de har til å kontinuerlige tilpasse virksomheten til rammene som markedet setter.

– Når, og hvordan, kan arbeidsgiver nedbemanne? Og hva hvis arbeidstaker leverer for dårlig arbeidsresultat? På innføringskurset i arbeidsrett vil vi snakke om dette og flere andre grunnleggende temaer på en enkel, praktisk og oversiktlig måte, sier Urke.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: