Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Abelia om koronaviruset

Abelia om koronaviruset: Bruk oss

Nyhet

Publisert

Øystein Eriksen Søreide

Regjeringen har iverksatt omfattende tiltak for å hindre spredning av koronaviruset. Situasjonen treffer oss alle – individer, bedrifter og bransjer. Abelia støtter våre medlemmer i situasjonen som er under utvikling. Sammen med NHO bistår vi regjeringen i å utforme treffsikre tiltak.

Som leder for organisasjonen, er det tydelig for meg at Abelias viktigste oppgave nå er å ivareta medlemsbedriftenes interesser. Vi er i tett dialog med myndighetene for å sikre nødvendige tiltak, gode rammevilkår og innsikt i kunnskaps- og teknologibedriftenes situasjon.

Jeg har invitert til et digitalt møte med Linda Hofstad Helleland. Her vil jeg orientere om situasjonen til teknologi- og kunnskapsbedriftene, samt prioriterte tiltak for å holde økonomien i gang. Jeg vil også fortelle om hvordan dere kan bidra til å bedre situasjonen. Det vet jeg så mange av dere gjør og ønsker å gjøre.

Ta kontakt

Vi overvåker situasjonen tett. For å kunne sikre rett tiltak til rett tid, vil vi vite hvordan situasjonen er for deg og din bedrift. Ta gjerne kontakt med meg eller en av de andre ansatte i Abelia. Vi arbeider for deg.

I går mottok alle medlemsbedrifter en undersøkelse fra NHO. Vi håper flest mulig bedrifter har anledning til å fylle ut denne, da det gir oss et bilde av hvordan situasjoner utspiller seg for dere. Dette vil være et viktig kunnskapsgrunnlag for oss i vårt videre arbeid.

Søk gjerne råd

Vi anbefaler til enhver tid å forholde seg til de rådene som helsemyndighetene gir om koronaviruset. Her finner du utfyllende svar på spørsmål om permittering, sykepenger, reise, karantene, arbeidstid og annet i sammenheng med koronaviruset. Du finner også lenker til råd fra myndighetene.

Bruk oss for det det er verdt. Vi står sterke sammen.

Se tiltakene

I dag annonserte regjeringen sine strakstiltak for å dempe de økonomiske virkningene av koronaviruset. Den inkluder blant annet utsettelser av forskudsskatt og endring i permitteringsreglene. Les mer om det her.

Regjeringens tiltakspakke er en god start for å bidra til at samfunnet vårt ikke stopper opp i denne krisen vi står oppe i. Særlig er det viktig at staten nå tar på seg et større ansvar for ansatte som må permitteres. Tiltakene for utsetting av innbetaling av skatt er bra for å sikre at næringslivet står bedre rustet gjennom den kommende perioden.

Oppstartsbedrifter og små selskap med lite tilgjengelig kapital er særlig utsatt i slike situasjoner, og regjeringen må bidra til at også de mest sårbare bedriftene kommer seg gjennom krisen.

På veien videre vil vi blant jobbe med muligheten for avdragsutsettelse for oppstartsbedrifter, fleksibilitet på frister i Forskningsrådet og hvordan det offentlige kan bidra som oppdragsgiver.

Bruk oss

Abelias aller viktigste jobb er å støtte arbeidsgivere i denne krevende situasjonen.

Vi vil være en god støttespiller.

Om du har spørsmål om håndtering av utfordringene som arbeidsgiver, kan du ringe vår advokatvakt på telefon +47 23 08 80 75, eller benytte deg av chatten på arbinn.no. Telefonen er betjent fra kl. 08-21, alle dager i uken. Chatten er betjent fra kl 08 til kl 20 på hverdager, 10 til 14 lørdag og søndag. 

I tillegg finner du til enhver tid oppdatert informasjon og veiledning på abelia.no.


Vi følger situasjonens utvikling og er klare for å støtte deg. Sammen kan vi skape stødighet i en usikker tilværelse.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: