Abelia

Innhold

Varsler plassfratredelse for seks ishockeyklubber

Nyhet, Lønn og tariff, Arbeidsliv

Publisert

Riksmekleren - logo

Mandag starter meklingen mellom Abelia/NHO Idrett og NISO om revisjon av Fotball-, håndball- og ishockeyoverenskomsten. Hvis det ikke blir enighet innen midnatt, vil de organiserte spillerne i seks klubber bli tatt ut i streik fra tirsdag.

NISO har varslet plassfratredelse for sine medlemmer i seks ishockeyklubber i GET-ligaen foran mandagens mekling.

Det ble brudd i forhandlingene mellom Abelia/NHO Idrett og NISO om revisjon av Fotball-, håndball- og ishockeyoverenskomsten etter forhandlingsmøter 10. september og 15. oktober. Saken ble derfor sendt til mekling, som starter mandag 12. november klokka 10.00, med frist for å bli enige innen midnatt.

Les også: Forhandlinger med NISO til mekling

Varselet om plassfratredelse er sendt til Vålerenga Ishockey Elite, Manglerud Star Ishockey Elite og Stjernen Hockey Elite, som alle er tariffbundne klubber organisert i Abelia/NHO Idrett.

I tillegg har NISO opplyst at de gir varsel om plassfratredelse for sine medlemmer i tre andre ishockeyklubber som de har direkteavtale med. Dette er Storhamar, Sparta og Stavanger Oilers.

Hvis partene ikke blir enige i meklingen mandag, vil de organiserte spillerne i disse klubbene bli tatt ut i streik fra og med tirsdag. NISO kan senere velge å utvide streiken ved å sende ytterligere plassfratredelser, og da med en frist på fire dager.

Medlemmer av Abelia/NHO Idrett som har spørsmål om meklingen og plassfratredelser, kan ta direkte kontakt med advokat Lillann Norseng på mobil 905 42 770.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: