Abelia

Innhold

Streik ved Skagerak International School

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Skjermdump fra nettsidene til Skagerak International School.

Utdanningsforbundet har i dag tatt ut 36 lærere i streik ved Skagerak International School i Sandefjord. – Vi beklager at dette går ut over elevene og deres foreldre.

Det sier direktør Hans Jørgen Firing ved Skagerak International School. Totalt har Utdanningsforbundet tatt ut 65 prosent av lærerstaben ved skolen i streik.

Bakgrunnen for streiken er at Utdanningsforbundet og skolen ikke har kommet til enighet om strukturen på en ny tariffavtale for lærerne. Skolen har tilbudt lærerne en tariffavtale gjennom sin arbeidsgiverorganisasjon Abelia i NHO, og sikrer dermed avtalen som en del av det organiserte arbeidslivet. Utdanningsforbundet krever imidlertid en direkte avtale med skolen.

Retten til å være annerledes

Konflikten dreier seg ikke om de ansattes betingelser. De har tilsvarende lønns- og arbeidsbetingelser som lærere i de offentlige skolene.

– Dette dreier seg om retten til å være annerledes. Skagerak International School er en veldedig stiftelse som driver en internasjonal skole for 370 elever i Sandefjord. Skolen har sin tillatelse og finansiering gjennom Friskoleloven. Friskoleloven er etablert for å dekke behov til barn og foreldre som søker en skole med blant annet en alternativ pedagogikk til den offentlige skolen. I mange av friskolene utvikles det nye innovative læremetoder som bidrar til å inspirere og utfordre de offentlige skolene, sier styreleder Knut Erik Beyer-Arnesen i Forum for Friskoler som er en del av Abelia.

– Vårt alternativ til den offentlige skolen er en viktig årsak til at foreldrene velger å sende barna sine hit for utdanning. Dersom vi mister denne retten mister vi også vårt grunnlag for å eksistere. Vi mener at retten til å være annerledes best ivaretas gjennom en tariffavtale sammen med alle friskolene, og som er tilpasset friskoler som er godkjent som et alternativ til den offentlige skolen, sier Firing.

Strategi mot private skoler

– Utdanningsforbundet med sine 170.000 medlemmer, har en vedtatt strategi mot privatisering av norsk skole. Det er derfor viktig at Skagerak står opp for retten til å være annerledes. Dette kan vi ikke gjøre alene, men i et felleskap med de andre friskolene sier Firing.

– Abelia organiserer over 30 friskoler og alle de internasjonale skolene i Norge. De støtter fullt ut opp om kampen Skagerak International School kjemper for å retten til å være en del av det organiserte arbeidslivet gjennom Abelia og NHO, og for en tariffavtale som sikrer dem retten til å være annerledes og oppfylle sitt samfunnsoppdrag med å tilby en alternativ skole tilpasset behovene til elevene og deres foreldre, sier Beyer-Arnesen.

Både Skagerak International School og Abelia beklager de negative konsekvensene for elever og foreldre i denne perioden, og håper at konflikten blir så kort som mulig.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: