Abelia

Innhold

NSF feilinformerer – igjen og igjen

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Portrettfoto av Haugli

Administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia. Foto: Esben Johansen.

– Norsk Sykepleierforbund (NSF) feilinformerer bevisst, aksepterer ikke arbeidslivets normale spilleregler og driver en målrettet kampanje mot Kreftforeningen og Abelia med argumenter de vet er gale.

Det sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

Han mener forbundets utspill som stempler Abelia som "tobakkstilhengere" er et lavmål.

– Abelia har ingen bindinger til tobakksindustrien, noe NSF er klar over. Ingen av våre 2.080 medlemsbedrifter er del av tobakksindustrien, og vi har aldri støttet forslag som gjør det lettere å selge tobakk i Norge.

Les også: Grovt overtramp fra NSF

– Derimot har vi et bredt helsepolitisk engasjement, der forebygging og bedre behandling står sentralt. Vi organiserer interesse- og pasientorganisasjoner, forskningsinstitutter, helse- og velferdsteknologibedrifter og en rekke andre aktører som på ulike måter bidrar til bedre helse for befolkningen.

Ingen endringer

Haugli mener det er utrolig at NSF hevder at en tariffavtale med Abelia innebærer tap av streikerett, og at de påstår at organisering i NHO er et brudd med "det seriøse arbeidslivet". Det stiller Haugli seg helt uforstående til. Han understreker at streiken ikke dreier seg om lønns- og arbeidsvilkår:

– Kreftforeningens overgang fra Virke til Abelia innebærer absolutt ingen endringer i de ansattes lønn, pensjonsordning, sykelønn eller annet.

Les også: Sykepleierforbundet villeder

– NSF er tilbudt to tariffavtaler som tilsvarer de vi har med andre yrkesgrupper. De har avvist begge. NSF hevder at sykepleierne i Kreftforeningen driver pleie og omsorg, og derfor må ha en avtale som regulerer dette. Det er oppsiktsvekkende siden NSF selv har sittet i en partssammensatt tvistenemnd som konkluderte ordrett: "Pleie- og omsorgsoverenskomsten er ikke anvendelig for NSFs medlemmer ansatt i Kreftforeningen." Vi forventer at både arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner respekterer tvisteløsningsmekanismene partene i arbeidslivet er blitt enige om, sier Haugli.

Avvikende avtaleverk

– NSF er et forbund som snakker varmt om likebehandling. Det henger ikke godt sammen med at de nå forsøker å streike seg til et avtaleverk som avviker fra det andre arbeidstakerorganisasjoner i Kreftforeningen har akseptert.

Haugli mener utspillene fra NSF er et angrep på Kreftforeningens organisasjonsfrihet.

Les også: - Kreftforeningen må ha organisasjonsfrihet

– Abelia er enige med NSF om verdien av et organisert arbeidsliv, men vi mener ingenting om hvilke sykepleiere som bør eller ikke bør være medlemmer av NSF. Den samme respekten forventer vi i retur. Organisasjonsfrihet er en grunnleggende verdi i det norske samfunnet. Vi er stolte og glade for at Kreftforeningen har valgt Abelia – og vi gleder oss til å videreutvikle et godt samarbeid, sier Haugli.

– Konflikten i Kreftforeningen er skapt av NSF – av årsaker vi har vanskelig for å forstå. Konflikten fortsetter fordi NSF vil diktere betingelser i stedet for å komme tilbake til forhandlingsbordet. Det er skuffende at NSF bruker sin stemme til å øke konfliktnivået og gjenta usannheter. Det er tankevekkende generelt, men først og fremst trist og alvorlig for de streikende sykepleierne som en dag skal tilbake på jobb i Kreftforeningen.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: