Abelia

Innhold

Moderat lønnsoppgjør for å sikre arbeidsplasser

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Portrettbilde av Abrahamsen.

Direktør for arbeidsrett og advokat i Abelia, Birgit Abrahamsen. Foto: Heidi Dokter

6. mars går startskuddet for årets lønnsoppgjør. Statsministeren møtte partene i arbeidslivet tidligere denne uken for å snakke om de økonomiske utsiktene.

– Vi må støtte opp om bedriftenes evne til å omstille seg og være konkurransedyktige slik at vi sikrer trygge jobber, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund foran årets lønnsoppgjør.

Direktør for arbeidsrett i Abelia, Birgit Abrahamsen sier seg enig i dette og viser til at mange bedrifter i Abelia-området omstiller og nedbemanner, og mere vil det bli. - Vi står overfor digitalisering og robotisering av arbeidslivet. Alle med  innsikt i hva dette vil bety, varsler om at vi vil bli utfordret mer og mer. Vi må  ta utviklingen på alvor, og da fremstår en moderat linje for lønnsoppgjøret 2017  som det mest fornuftige, sier Abrahamsen.

Mandag 13. februar møtte Erna Solberg partene i arbeidslivet for å snakke om de økonomiske utsiktene. NHO-sjefen tegnet et bilde av en norsk økonomi som fortsatt preges av nedturen i oljenæringen.

Lønnsoppgjøret 2017 er et mellomoppgjør. LO forhandler på vegne av alle forbund og NHO på vegne av alle landsforeninger. For øvrige forbund gjennomføres det kun lokale forhandlinger om lønn.

21. april inviterer vi til vår årlige lønnskonferanse der vi går gjennom hovedsakene i årets mellomoppgjør. Det er allerede mulighet for påmelding. Vi oppdaterer programmet fortløpende.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: