Abelia

Innhold

IKT-oppgjøret i havn

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

Portrettfoto av Birgit Abrahamsen

Arbeidsrettsdirektør i Abelia, Birgit Abrahamsen, har vært forhandlingsleder. Foto: Heidi Dokter.

Abelia og EL og IT Forbundet ble onsdag enige om ny overenskomst for IKT-bedriftene.

Hovedpunktene i forhandlingene, som ble gjennomført 24. og 25. mai,  er null i generelt tillegg, men med noen økninger i minstelønnssatsene for operatører. For funksjonærer, som utgjør de aller fleste, baserer avtalen seg helt på lokale forhandlinger.

- For Abelias forhandlingsutvalg var det viktig å komme frem til en løsning som tok hensyn til bedriftenes ulike behov og som ivaretar arbeidstakerne på en god måte i den kommende tariffperioden. Resultatet er godt balansert i forhold til de utfordringene vi sto ovenfor, sier arbeidsrettsdirektør Birgit Abrahamsen i Abelia som har vært forhandlingsleder.

I forhandlingene foreslo Abelia enkelte tilpasninger i tariffbestemmelsene.

- Vi ønsket blant annet å delegere til lokale parter å avtale arbeidstidsordninger etter Arbeidsmiljølovens paragraf 10-12 nr. 4, slik at partene på den enkelte bedrift kan avtale ordninger som er tilpasset virksomhetens art og kan gi både arbeidstakere og arbeidsgivere økt fleksibilitet innenfor lovens rammer for totalarbeidstid. Vi beklager at det ikke var mulig å få EL og IT Forbundet med på en oppdatering av tariffavtalen på dette punktet, sier Abelias Birgit Abrahamsen.

Protokollen fra forhandlingene finner du her

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: