Abelia

Innhold

Skal forske på kvinnelig lederrekruttering

Nyhet, Ledelse

Publisert

Hvorfor lykkes noen bedrifter bedre med å rekruttere kvinnelige ledere? NHO har satt i gang et forskningsprosjekt for å finne svaret.

– At kun fem prosent av administrerende direktører i ASA-selskaper er kvinner viser at vi ikke utnytter ressursene godt nok. Vi har ikke flere folk i dette landet enn vi trenger, og vi trenger de flinkeste folkene i de riktige posisjonene, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

På Norsk Institutt for Styremedlemmers Nettverkskonferanse 2014 avslørte Skogen Lund at NHO nylig har gitt Arbeidsforskningsinstituttet i oppdrag å forske på hvorfor noe lykkes med dette.

Forskerne skal oppsøke bedrifter som har lykkes spesielt godt med å rekruttere kvinnelige ledere i ulike bransjer for å finne ut hva de har gjort for å lykkes og hvilke gode grep de har tatt. Det er allerede foretatt en rekke intervjuer, og det vil om ikke lenge bli sendt ut en spørreundersøkelse.

Resultatene skal deles med alle NHOs medlemsbedrifter.

Etterspørsel etter gode svar

– Jeg opplever at det er stor etterspørsel etter gode svar og denne interessen må vi omsette til handling. Lykkes vi med det er vi ett skritt nærmere en fremtid hvor vi bedre utnytter de ressursene vi har i arbeidslivet, sier Skogen Lund.

Næringsminister Monica Mæland understreket i sitt innlegg at kvoteringsloven ikke har hatt noen særlig effekt for å rekruttere flere kvinner i toppledelsen.

– Regjeringen vil ikke endre 40 prosents regelen, og vi har heller ingen planer om å innføre nye tvangsreguleringer for næringslivet, sier Mæland.

Næringsministeren skryter av Female Future

Hun skrøt av NHOs program for å styrke likestillingen i arbeidslivet, bedre kvinners representasjon i ledelse og styrer, samt å trekke flere kvinner til privat sektor.

– Vi bygger vår likestillingspolitikk på positive stimulerende virkemidler. NHOs Female Future program er et godt eksempel på dette, sier Monica Mæland.

Nye runder med Female Future sparkes igang i disse dager

Saken er hentet fra NHOs nettsider

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: