Abelia

Innhold

Ny kåring av Norges 50 fremste tech-kvinner

Nyhet, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Fullsatt sal under kåringen av Norges 50 fremste IT-kvinner i Næringslivets Hus den 8. mars 2017.

Den største salen i Næringslivets Hus var fylt til randen på den første kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner 8. mars 2018. Siden har interessen fortsatt å øke.

Abelia og ODA-Nettverk skal kåre Norges fremste tech-kvinner for tredje gang. Kristin Skogen Lund og Andreas Thorsheim går inn i juryen, og nominasjonen åpner i desember.

På kvinnedagen fredag 8. mars neste år gjentas suksessen fra 2017 og 2018 med kåring av Norges fremste tech-kvinner. Statsminister Erna Solberg (H) har varslet at hun stiller på arrangementet, og det forventes rift om de øvrige plassene.

– Mottakelsen har vært over all forventning, og vi er svært glade for at statsministeren vil prioritere dette. Det understreker hvor viktig det er å jobbe med bedre kjønnsbalanse og løfte frem kvinnelige forbilder i norske teknologi- og kunnskapsbedrifter, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia, som også leder juryen.

22 prosent kvinnelige toppledere

Nye tall fra ODA-Nettverk og Kantar TNS viser at det har blitt noe bedre kjønnsbalanse i IT-næringen de siste årene. I dag utgjør kvinnene 28 prosent av de ansatte i den norske IT-næringen, mens 22 prosent av topplederne er kvinner.

– Selv om det går bedre, er det fortsatt langt frem. IT og digitalisering står helt sentralt i omstillingen av Norge. Hvis vi skal ha de beste hodene til å løse samfunnsutfordringene, kan vi ikke bare rekruttere fra halve befolkningen, sier Haugli.

Kåringen har som mål å synliggjøre kvinner i næringslivet. Bakgrunnen er det kjønnsdelte norske arbeidsmarkedet. Andelen kvinner i offentlig sektor er 63 prosent, mens næringslivet består av 70 prosent menn.

Juryen er denne gang utvidet med to medlemmer, og består nå av:

  • Andreas Thorsheim, Otovo
  • Anne Grethe Solberg, Arbeidsforskningsinstituttet
  • Berit Svendsen, Vipps
  • Jan M Moberg, Teknisk Ukeblad Media
  • Kristin Skogen Lund, Schibsted
  • Walter Qvam, SINTEF og Digital Norway (styreleder)
  • Kristine Hofer Næss, ODA-Nettverk
  • Håkon Haugli, Abelia

Juryen skal ha sitt første møte i midten av desember, og deretter åpnes det for nominasjoner. Juryen skal møtes i både januar og februar for å gå gjennom de nominerte kandidatene, før kåringen skjer på kvinnedagen 8. mars.

Ny runde med STAR

Parallelt med kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner, er Abelia klar med en ny runde av STAR-programmet. Dette er et skreddersydd program for kjønnsbalanse i ledelse av kunnskaps- og teknologibedrifter.

– Det gleder oss at det også er stor interesse for dette programmet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og på nyåret ønsker vi velkommen til en ny kontingent med deltakere og bedrifter, sier Haugli.

Les mer om STAR og meld deg på her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: