Abelia

Innhold

Meld deg på STAR 2019!

Nyhet, Ledelse

Publisert

Håkon Haugli i Abelia og Anne Grethe Solberg ved Arbeidsforskningsinstituttet.

Håkon Haugli i Abelia og Anne Grethe Solberg ved Arbeidsforskningsinstituttet inviterer til en ny runde med STAR-programmet som skal gi mer kjønnsbalansert ledelse i kunnskaps- og teknologibedrifter.

Abelia har åpnet for påmelding til STAR-programmet 2019. Målet er bedre kjønnsbalanse i kunnskaps- og teknologibedrifter.

– Vi starter opp allerede i januar 2019 med den første bedriftssamlingen, og håper på like mange deltakere som sist, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia som er ansvarlig for STAR-programmet som ble til etter initiativ fra Abelia, ODA-nettverket og Anne Grethe Solberg.

– Skal vi møte fremtidens behov for teknologisk kompetanse må vi ha med flere kvinner. I dag er det en overveldende majoritet av menn som jobber med teknologi. For eksempel utgjør kvinner kun 26 prosent av de ansatte og 17 prosent av topplederne i IT-næringen. Samtidig øker behovet for IT-kompetanse. Hvis vi skal tiltrekke oss de beste, kan vi ikke bare rekruttere fra halve befolkningen, sier han.

Skreddersydd

STAR er et skreddersydd program for kjønnsbalanse i ledelse av kunnskaps- og teknologibedrifter. Programmet er for bevisste og motiverte bedrifter som aktivt ønsker å bedre kjønnsbalansen i ledelse. Programmet er basert på forskning og praktisk erfaring og handler om endringsarbeid i hele virksomheten.

– Programmet bygger på bedriftsstudier av hva som virker i Norge, Sverige og Danmark. Ledere og ansvarlige innen HR og kommunikasjon får kunnskap om hvordan få fortgang i kjønnsbalansen i ledelse, sier Anne Grethe Solberg som er fagansvarlig for STAR-programmet.

Les også: Norges 50 fremste tech-kvinner 2018 

– STAR retter seg også mot kvinner som vil ta større ansvar enn de har i bedriften. Vi hjelper dem til å knekke karrierekoder og å skaffe seg en trygg plattform å stå på, sier hun.

Informasjon og påmelding

Hvis du ønsker mer informasjon, kan du ta kontakt med markeds- og organisasjonsdirektør Hege Wullum (hege.wullum@abelia.no / 97753529) eller fagansvarlig Anne Grethe Solberg (agrsol@oslomet.no / 92081029)

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: