Abelia

Innhold

Hvordan tiltrekke og beholde talentene

Nyhet, Arbeidsrett, Ledelse

Publisert

- Å velge sine ansatte er den viktigste jobben en leder gjør. God rekruttering er lønnsomt, sier advokat Hege Nordgård i Abelia.

Mandag 6. februar inviterer Abelia til rekrutteringskonferanse i Næringslivets Hus i Oslo.

- I kunnskapsbedrifter er de ansatte den viktigste ressursen. Derfor er det viktig å tenke helhetlig rundt markedsføring av egen virksomhet og rekruttering av ansatte. I tillegg må man sørge for at nyansatte sosialiseres godt inn i organisasjonen. På den måten både tiltrekker og beholder man den riktige kompetansen, sier Nordgård.

Hun har vært med å sette sammen programmet for konferansen, og kan love mange spennende foredragsholdere som belyser de ulike sidene ved rekruttering.

- Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm vil holde innlegg som belyser hvordan god kvalitet i rekrutteringsprosessen også er den beste forutsetning for mangfold, mens forsker Anne Grethe Solberg ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) skal snakke om hvilke tiltak som faktisk virker for å få rekruttert kvinnelige ledere, sier Nordgård.

Anne Grethe Solberg er også sentral i det nyetablerte STAR-programmet (Strategy To Achieve Results) sammen med Abelia og Oda-Nettverk. STAR jobber for bedre kjønnsbalanse i ledelsen i IKT-næringen. I dag er bare 16 prosent av norske topplederne innen IKT kvinner.

- Det er viktig å ha en kjønnsbalansert underskog av medarbeidere for å sikre godt kvalifiserte og ledermotiverte kvinner og menn. En bedrift trenger å utvikle mange for å få noen få som kan bli toppledere, sier Solberg som deler sin forskning på rekrutteringskonferansen.

I tillegg vil Abelias egen fagsjef for konsulentbransjen, Line Goplen Höfde, snakke om sine erfaringer med å tiltrekke seg riktig kompetanse i sin tidligere jobb som ansvarlig for global arbeidsgivermarkedsføring i DNV GL.

Rekrutteringskonferansen vil også gi mange praktiske råd. Organisasjonspsykolog og administrerende direktør Espen Skorstad i Cute-e vil særlig fokusere på bruk av tester og andre utvalgsmetoder for eliminering av feilansettelser. Daglig leder Trine Landøy i Sicilia Vestfold Technology Incubator vil dele sine beste tips for å sosialisere nye medarbeidere og ledere inn i organisasjonen. Hun er også gründer bak nettstedet onboardingtips.no.

- Og så er vi selvsagt veldig glade for at konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Siemens Norge kommer på konferansen for å fortelle hvordan Siemens arbeider for å øke kvinneandelen på ledernivå. Siemens arbeid fikk mye skryt i likestillingsmeldingen i 2015, sier Nordgård.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: