Abelia

Innhold

Fra science fiction til virkelighet

- Begreper vi tidligere bare kjente fra science fiction-filmer er nå en del av virkeligheten. Snart kan alle ha tilgang til avansert analyse, maskinlæring og skyteknologi med få tastetrykk. Det gir utrolige muligheter, sier Microsoft-direktør Kimberly Lein-Mathisen.

Kimberly Lein-Mathisen

Kimberly Lein-Mathisen startet 1. september som administrerende direktør i Microsoft Norge.

Før dette var hun i Orkla Home & Personal Care der hun ledet arbeidet med å gjøre selskapet til Nordens ledende merkevareselskap. Lein-Mathisen har også jobbet i legemiddelselskapet Eli Lilly, Procter & Gamble, og var med på oppstarten av det svenske programvareselskapet Appear Networks.

Lein-Mathisen har en bachelorgrad i Industrial Engineering fra University of Illinois, og en mastergrad fra Harvard Business School.

Få virksomheter har bedre oversikt over IT-markedet enn Microsoft, og i dette intervjuet forteller nytilsatt administrerende direktør Kimberly Lein-Mathisen om utviklingen fremover, selskapets posisjon, hennes bakgrunn og tanker om ledelse samt om rekruttering av kvinner i IKT-næringen.

Digitaliseringen skjer raskt. Hvilke utviklingstrekk har ditt fokus?

- Nye forretningsmodeller vokser frem og den digitale transformasjonen skjer raskt. Nettskyen preges av hyperskalerte datasentre, og det er veldig få aktører som investerer i dette kappløpet. Stordriftsfordelene dette gir vil ha stor påvirkning på mange teknologiselskaper – fra nettleverandører til programvarehus. Norske virksomheter er tidlig ute med mange av disse nye forretningsmodellene, og vi vil i de neste par årene oppleve en ny runde med store endringer for alle teknologiselskaper.

- Vi i Microsoft ser at virksomhetene har et svært stort behov for å forstå hva teknologi kan gjøre for dem. Dette er en enorm mulighet for oss og det fantastiske partnernettverket vi samarbeider med. Jeg utveksler jevnlig erfaringer med andre bedriftsledere, og opplever at alle kjenner på presset: De må forstå hvordan de skal tilpasse forretningsmodellene sine til de nye mulighetene og truslene som teknologien skaper.

Hvor godt forberedt er norsk næringsliv på den teknologiske utviklingen?

- Det var interessant å lese hovedfunnene i Abelias omstillingsbarometer. Vi trenger mer spisskompetanse på IKT i utdanning og næringsliv, mer digitalisering av offentlige tjenester, et sterkere økosystem for innovasjon og virkemidler som skaper større motivasjon til entreprenørskap. Innen forskning og utvikling er nivået på gjennomsnittet.

- Hele den norske samfunnsmodellen avhenger av at vi fortsetter å bygge samfunnet også inn den digitale fremtiden. Digitaliseringen må høyere på agendaen for politikere, næringslivet og partene i arbeidslivet, og vi må få til en ny form for dialog og samarbeid hvis vi skal lykkes med å løse de komplekse utfordringene samfunnet står overfor.

Du har solid erfaring fra daglig ledelse og styrearbeid. Hvordan vil du beskrive din ledelsesfilosofi? Hvordan har den utviklet seg?

Om Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) er et verdensledende teknologiselskap som tilbyr produktivitetsløsninger og plattformer. Selskapet setter mobilitet og skytjenester først, og har som misjon å gi alle mennesker og virksomheter verktøyene de trenger for å oppnå mer.

Microsofts hovedkontor ligger i Redmond i den amerikanske staten Washington. Selskapet har mer enn 100.000 ansatte i hele verden. Selskapet ble grunnlagt i 1975 og etablerte kontorer i Norge i 1990.

I Norge har Microsoft 300 ansatte på hovedkontoret på Lysaker utenfor Oslo, og 240 ansatte i Microsoft Development Center i Oslo, Trondheim og Tromsø. Microsoft i Norge jobber med 1900 partnere som tilbyr Microsofts teknologi til markedet.

- I oppveksten fant jeg rollemodeller i bøkene jeg leste; Amelia Erhearts fryktløse rekordforsøk innen flyvning og Harriet Tubman sitt modige og inspirerende arbeid for å hjelpe slaver med å flykte gjennom underjordiske tuneller. Den aller viktigste rollemodellen i livet mitt har vært moren min. Hun gikk på jobb hver dag i et offentlig velferdskontor i et fattig, belastet strøk i Chicago. Hun behandlet alle med respekt og oppnådde gjennom sin ledelse lavest antall voldelige hendelser og høyest kundetilfredshet av alle kontorene.

- Min lederbakgrunn spenner fra administrerende direktør, via salg- og markedsdirektør og fabrikksjef til gründer. Jeg har aldri jobbet i IT før, så det er naturlig for meg å se på den teknologiske revolusjonen fra et forretningsperspektiv. Som leder har jeg filosofien "if you can dream it, you can do it." Å bygge organisasjoner og individer inspirerer meg, og jeg får energi av å håndtere krevende utfordringer sammen med teamet. Som leder stiller jeg krav, og forventer at alle bidrar med "passion", fokus og gode ideer hver dag. Jeg lever ikke etter janteloven! Å gjøre en forskjell gir stolthet og energi. Det viktigste vi ledere kan gjøre er å skape tydelighet, energi og læring.

Bare syv prosent av topplederne de store bedriftene i Norge er kvinner. Hva tenker du om det? Vil Microsoft gå foran når det gjelder rekruttering av kvinner til andre lederjobber i tiden fremover?

Jeg har selv erfart at mange bransjer må øke kvinneandelen, særlig i ledende stillinger. Mangfold er et fokusområde i Microsoft fordi det er så mye å tjene på det. Menn og kvinner, unge og eldre, norsk og internasjonal erfaring, kombinasjonen av IT-bakgrunn og annen kompetanse er alle ingredienser som kan lage en magisk miks!

- Derfor er jeg veldig stolt av at Microsoft vant Oda-prisen i 2015 for å integrere mangfold i forretningsmål- og prosesser. Vi jobber blant annet for å ha med minst én kvinne blant toppkandidatene i rekrutteringsprosessene våre. De dyktige damene er der, men vi må også finne dem som ennå ikke har Microsoft og IT bransjen som sitt førstevalg.

Microsoft er en av verdens fremste plattformer. Hvordan vil plattformøkonomien utvikle seg fremover?

- Vi bygger teknologiplattformen som andre kan innovere med, bygge sin egen teknologi på og skape løsninger som får ting til å skje. Denne tankegangen er kjernen i Microsoft sin strategi. Vår åpne tilnærming til tredjepartsteknologi og samarbeid med vårt globale partnernettverk gjør at løsningene kan utvikles, implementeres og driftes på den måten som passer best for kundene.

- Microsoft har aldri vært mer relevant- med våre store framskritt i skyen og høye innovasjonstakt. Sammen med dyktige partnere hjelper vi organisasjoner og bedrifter med å oppnå mer. Samtidig er det viktig å huske på at når noen kan ta et digitalt forsprang er det også en risiko for at andre henger etter. Derfor er inkludering og mangfold veldig viktig. Microsoft ga nylig ut en bok om hvordan teknologien kan være sikker, ansvarlig og for alle: A Cloud For Global Good.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: