Bli kvitt møtehelvetet

Nyhet, Ledelse

Publisert

På en uke har Ann Elin Schüssel og Ine Thereze Gransæter skrevet en bok om hvordan bli kvitt møtehelvetet! De har benyttet seg av crowdwriter-metoden, hvilket betyr at det faktisk er 52 medforfattere som også har levert innhold på 1 uke – deriblant Abeliasjef Håkon Haugli

Dette var imponerende effektivt. Hva er det som har motivert dere til å skrive denne boken?

- Motivasjonen er synkron med vårt brennende ønske om å hjelpe mange ansatte samtidig med å jobbe mer effektivt og ha en bedre hverdag, sier Schüssel. Målet vårt er å redusere støy blant annet ved å hindre misforståelser. Da vil ansatte og bedrifter kunne utnytte egne ressurser mer effektivt og redusere kostnader til bortkastet møtetid og sykefravær. Samtidig vil man oppleve resultater og gjennombrudd på nye områder. Generelt sett må det legges mer vekt på meningen ved selve møtet. En møteleder må alltid huske på at de som sitter i møtet skal oppleve at de har gjort noe som er viktig.

Fakta om MyPocket Academy

MyPocket Academy er etablert av blant andre Start Now Coaching, som har vært medlem i Abelia i mange år. MyPocket Academy tilbyr digital coaching for alle. Gründerne bak er Ann Elin Schüssel og Ine Thereze Gransæter. Schüssel har bakgrunn som coach, jurist, forfatter og foredragsholder. Gransæter er gründer, digital strateg, redaktør og foredragsholder.

Schüssel, som har lang erfaring med individuell coaching, mener det er naivt å tro at individuell coaching vil endre en innarbeidet bedriftskultur. Møter, derimot, er en av våre viktigste fellesarenaer. Vi ønsker å stimulere til at møter blir brukt på en mer effektiv måte, sier Schüssel.

Boken ble skrevet på bare en uke – hvordan klarte dere det?

- Det kan vi skrive en ny bok om, smiler Schüssel. Først og fremst handler det om å ha god kontakt med hvorfor man gjør det man gjør, sier hun. Samtidig er det viktig å ha en tydelig rollefordeling. Ine og jeg har en unik relasjon, som gjør at vi er veldig trygge på hverandre. Det har vært avgjørende for å lykkes. Vi gikk inn i en profesjonell modus med en god porsjon med humor. Samtidig fikk vi med oss 52 av de travleste menneskene i Norge til å dele sine tanker i boken. Mange av dem leverte på 48 timer! Dette viser litt av hva som bor i folk dersom de blir stimulert på en tydelig, human og respektfull måte, sier Schüssel.

Hauglis bidrag

En av lederne som ble intervjuet i boken er Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia. På spørsmålet om hvordan han forbereder seg til viktige møter, svarer han blant annet dette:

Hva er mitt mål med møtet? Hvem møter jeg? Hva er de andres forventninger og mål? Disse tre spørsmålene er sentrale i mine forberedelser til viktige møter. Colin Powell har sagt det godt: "Det finnes ingen snarvei til resultater. Det handler om forberedelser, om hardt arbeid og om å lære av feil".

Haugli har selv erfart hva dårlige møter kan føre til av ekstraarbeid og misforståelser. – Det handler om å finne den riktige balansen, slik at man har de møtene man trenger for å kunne utføre arbeidet sitt på en mest effektiv måte, sier han.

Hvem burde lese boken?

- Jeg synes alle som jobber i bedrifter som har store endringer på gang, bør lese boken, sier Schüssel. Om ikke annet bør de bla gjennom den. Verdien av boken ligger i at mange leser den, og at den brukes som et bakteppe for å se på egen møtekultur. Vi er opptatt av at den skal være brukervennlig. Nå jobber vi også med en app som bygger opp under bokens budskap, sier Schüssel.

Boken finner du her på MyPockets nettsider

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: