Abelia

Innhold

Abelialederen: Morten Andresen

Portrett av Morten Andresen i Imatis.

Morten Andresen i Imatis.

– Hvis jeg var statsminister ville jeg gitt leverandørindustrien flere muligheter i helsesektoren. Alt for mye gjøres i offentlig regi.

Morten Andresen

Stilling: Daglig leder Imatis AS

Utdannelse: Sivilingeniør fra NTH

Tidligere erfaring: Fagarbeider i industri, ingeniør i olje- og gasssektoren, og nå de siste 10-12 årene innen IKT i helsesektoren.

 

Det sier Morten Andresen som er daglig leder av helseteknologibedriften Imatis AS. 

Hva gjør din bedrift?

– Vi leverer IKT-løsninger relatert til logistikk, telemedisin, mobilitet og servicetjenester til sykehus, og moderne velferdsløsninger til kommunesektoren.

Hva er din ledelsesfilosofi?

– Alt er mulig bare man vil nok.

Kan du gi noen eksempler på når du har lykkes? Og har du gjort noen feilsteg du har lært mye av?

– Vi har satt oss veldig ambisiøse mål. Ett var å levere våre IKT-løsninger til et stort sykehus i Australia. Det å lykkes med den planen var en stor opplevelse.

– Et av de største feilstegene var å ikke ha god kontroll over likviditeten. I 2007 kom finanskrisen og det ble en krevende prosess for oss – men også veldig lærerik.

Hvordan jobber du/dere med kompetanseutvikling i din bedrift?

– Vi jobber blant annet med flere innovasjonsprosjekter hvor vi er tett på flere av våre kunder. Det er den viktigste kilden til kompetanseutvikling for oss.

Hva gjør din bedrift som gjør Norge bedre?

Fire kjappe

Favorittapp? YR.no og IMATIS Mobilix.

Favorittbok? Synes bøkene til Jørgen Jæger og Jørn Lier Horst er god medisin.

Favorittoppgave i jobben din? Jobbe sammen og vinne nye kunder.

Favoritthobby? Jakt og orientering.

– Vi bidrar til at det offentlige helsevesenet kan moderniseres og effektiviseres, og at pasientene kan bli mye tettere involvert i behandlingen. Ny og moderne lettvekt-IT-systemer kan og bør revolusjonere bruk av IT i helsesektoren. Dagens tungvektsystemer må benyttes som gode kilder og sikre datalagre, men de er ikke velegnet til å bidra til å endre arbeidsprosessene i den takt vi har behov for i sektoren.

Hva er det første du ville gjort hvis du var statsminister for en dag?

– Gi leverandørindustrien flere muligheter i helsesektoren, alt for mye gjøres i offentlig regi. Det er nesten som om det offentlige er vår største konkurrent. Jeg ville også lagt stor vekt på å avskaffe den negative retorikken på begge sider i politikken. På den ene siden har vi "velferdsprofitører" og på den andre siden har vi den negative retorikken omkring innvandring. Begge retorikkene er like ille, og det gjør at politikken dreier seg mer om mobbing enn gode debatter.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: