Abelia

Innhold

Abelialederen: Karen Dolva

Daglig leder Karen Dolva i No Isolation.

Daglig leder Karen Dolva i No Isolation.

– Skatt på arbeidende kapital må bort. Det er bak mål at det er billigere for alle som ikke bor i Norge å eie i Norge.

Karen Dolva

Stilling: CEO & co-founder, No Isolation.

Utdannelse: Informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO).

Tidligere erfaring: StartupLab, UX-Lab (co-founder).

Det er ett av rådene daglig leder Karen Dolva vil gi til statsminister Erna Solberg. Dolva er norsk interaksjonsdesigner og entreprenør, og en av gründerne bak teknologiselskapet No Isolation. Nylig havnet hun på den prestisjetunge Forbes-listen «Europe's Top 50 Women In Tech».

Hva gjør din bedrift?

– No Isolation er et norsk selskap som utvikler kommunikasjonsteknologi for mennesker som av forskjellige grunner sliter med ensomhet. Vi kaller det varm teknologi.

Hva er din ledelsesfilosofi?

– Jeg vet at jeg ikke kan alt, og at det finnes mange som er bedre enn meg på det meste. Så det er viktig for meg å kunne lene seg på andre. Med dyktige mennesker rundt meg kan jeg sikre at vi kommer dit vi ønsker og min jobb er til syvende og sist å forsøke å gjøre teamet mitt så gode som mulig. Mennesker trenger tillit og ansvar for å prestere, i tillegg til å kunne si fra når de er uenige. Det viktigste vil alltid være kultur - No Isolation skal være et sted hvor man trives, og hvor det er lov å oppfylle egne drømmer.

Hvordan tror du ledelse vil endre seg fremover?

– Ledelse er jo ikke én ting, men mange. Jeg leder på en måte, andre kan ha en helt annen stil. Men det er klart at arbeidshverdagen er i endring. Jeg tror det blir viktig å gi rom for personlig vekst og fleksibilitet. I tillegg blir samfunnet mer og mer transparent, så man må kanskje ha tenkt gjennom avgjørelsene man tar og grunngi dem på en annen måte enn før. Men med mine 28 år er det litt vanskelig å si hva som er annerledes enn før.

Hva er din største bragd det siste året?

– Vi har hatt et utrolig spennende år. Den største bragden av dem alle er nok at vi har lansert et nytt produkt som allerede er tilgjengelig hos Elkjøp-kjeden i hele Norden og i bruk hos flere hundre familier. Videre har antallet barn som går på skolen via AV1 mer enn doblet seg – fra under 300 til mer enn 800 i november. Og det øker hver uke! Målet vårt er å hjelpe mennesker og da sier det seg selv at vi må fortsette å nå ut til så mange som mulig. Jeg synes også vi har klart å sette ensomhet på agendaen og dette arbeidet skal vi fortsette fremover.

Hvilket feilsteg har du lært mye av?

– Det er ikke alltid lurt å bite av mer enn man kan tygge. Vi skalerte til veldig mange markeder på kort tid, og lærte fort ting ikke magisk skjer – man må jobbe for hver eneste seier. Så stålfokus og samlede mål er det jeg tar med meg inn i det nye året.

Hvordan forbereder du deg og din bedrift på fremtidens næringsliv?

Fem kjappe

Hvilken app kunne du ikke levd uten? Audible

Hvilken aktuell serie vil du anbefale? Veep

Hvilken bok har du på nattbordet? "Anna Karenina" av Leo Tolstoj.

Hva gir deg energi? Folk som brenner for noe.

Hvem eller hva har inspirert deg det siste året? RuPaul, den mest fantastiske amerikaneren i verden. RuPaul viser at du kan lage business av noe du bryr deg om, at du kan gjøre det med både integritet og humor, og at det er plass til oss alle - akkurat som vi er. Mennesker som det trenger verden veldig mange flere av!

– Vi er en del av en større gruppe bedrifter som prøver å løse samfunnsproblemer samtidig som vi tjener penger, og lykkes vi med det er vi allerede godt rusta til å håndtere fremtiden. Fremtidens forbrukere kommer til å stille strengere krav til hva slags bedrifter de kjøper produkter fra. Da er det viktig at vi som driver bedrifter tar brukergruppen på alvor, gjennom å ta vårt samfunnsansvar på alvor. Enkle løsninger og valg som går på bekostning av brukere oppdages og avsløres i lengden.

Hva er ditt viktigste råd til statsministeren for 2019?

– Først og fremst vil jeg anbefale enhver statsminister å ikke røre abortloven. Videre vil jeg kjempe for at skatten på arbeidende kapital går bort, og da tror jeg første skritt bør være å kalle denne typen formue for noe helt annet enn formue. Det er bak mål at det er billigere for alle som ikke bor i Norge å eie i Norge. Samtidig er debatten om formuesskatt betent - så jeg foreslår at man deler opp hva formue er og kaller arbeidende kapital for nettopp det, da det har fint lite med formue å gjøre.

Hva er det viktigste Abelia gir deg og din bedrift?

– Abelia er gode å ha når man trenger hjelp med jussen. Som arbeidsgiver er det en god trygghet å vite at Abelia kan svare på mye vi lurer på, og ringe uten å tenke på at det kommer tusenvis av kroner i fakturering. Vi har vært gjennom både opp og nedturer i 2018 og det har vært veldig fint å ha Abelia i ryggen når oppoverbakkene begynner.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: