Abelia

Innhold

Abelialederen: Anniken Haugen Jebsen

Portrett daglig leder Anniken Haugen Jebsen i Zynk.

Daglig leder Anniken Haugen Jebsen i Zynk.

– Ledelse i kunnskapsmiljøer vil handle mer og mer om å stake ut en retning og gi medarbeiderne rom og trygghet til selv å finne gode løsninger på oppgavene.

Anniken Haugen Jebsen

Stilling: Daglig leder i Zynk.

Utdannelse: Bachelor i kommunikasjon fra Goldsmith College i London og master i nyere internasjonal historie fra London School of Economics.

Tidligere erfaring: Ti år i Dagens Næringsliv som økonomijournalist, reportasjeleder og magasinjournalist. Før dette to år som økonomijournalist i NRK Dagsnytt og Dagsrevyen.

Det sier daglig leder Anniken Haugen Jebsen i kommunikasjonsbyrået Zynk, som er blant de aller mest lønnsomme i bransjen.

Hva gjør din bedrift?

– Zynk er et strategisk kommunikasjonsbyrå med hovedvekt på analyse og strategiutvikling og -implementering innen fagområdene leder- og endringskommunikasjon, posisjonering, samfunns- og myndighetsdialog og kriseberedskap.

Hva er din ledelsesfilosofi?

– Se hvert enkelt menneske, gi dem ansvar, og la dem få gjøre jobben sin i fred uten min detaljstyring.

Hvordan tror du ledelse vil endre seg fremover?

– Ledelse i kunnskapsmiljøer vil handle mer og mer om å stake ut en retning og gi medarbeiderne rom og trygghet til selv å finne gode løsninger på oppgavene. Ved å ansvarliggjøre de dyktigste medarbeiderne på alle nivåer i organisasjonen kan de drive sine team fremover, bygge sin egen kompetanse og bidra til å utvikle organisasjonen.

Hva er din største bragd det siste året?

– Zynk ble kåret til Årets PR-byrå 2018. Dette er det hele Zynk-teamet som skal ha æren for, men som leder var det viktig for meg å gi folk rom til å gjøre en god jobb – og det ga resultater!

Hvilket feilsteg har du lært mye av?

– Man lærer av alle feil. Om det er en feilsendt e-post, feil i innleveringen av et anbud eller en strategiprosess som sporet av – det er læring i alt. Jeg er derfor opptatt av å ha en kultur der vi er åpne om feil og tabber, slik at flere enn én kan lære av dem, og alle vet at det er lov å gjøre feil.

Hvordan forbereder du deg og din bedrift på fremtidens næringsliv?

Fem kjappe

Hvilken app kunne du ikke levd uten? Podcast-appen min. Uvurderlig kilde til inspirasjon, læring og underholdning.

Hvilken aktuell serie vil du anbefale? Lykkeland – alle har godt av å forstå hva den norske rikdommen bygger på.

Hvilken bok har du på nattbordet? «Becoming» av Michelle Obama – den beste presidenten USA aldri fikk.

Hva gir deg energi? Venner, vin og vintersport.

Hvem eller hva har inspirert deg det siste året? Kollegaene mine i Zynk. Dedikerte folk som jobber til alle døgnets tider – og alltid med humør og engasjement.

– Zynk var først i vår bransje med å ta i bruk analyseverktøy basert på stordata og smarte algoritmer, som Q-Bal og analysemetoden Word-2-Vec, utviklet av partnerne våre Quattroporte og Enin. Vi har sterk tro på at smartere analysemetoder og dypere innsikt vil gi oss det nødvendige forspranget også fremover, og vi fortsetter derfor dette utviklingsarbeidet med våre partnere med uforminsket styrke.

Hva er ditt viktigste råd til statsministeren for 2019?

– Legg til rette for at næringslivet kan skape jobber og utvikle Norge i en bærekraftig retning. Vi trenger å tenke mer på hvordan verdier skapes for fellesskapet, slik at mer kan fordeles i neste omgang. Glem overraskende avgifter og brå skifter – tenk heller langsiktig og sørg for å opptre forutsigbart!

Hva er det viktigste Abelia gir deg og din bedrift?

– Abelia er en viktig kilde til kunnskap og en drivkraft i digitaliseringen og dermed moderniseringen av Norge. Det er viktig for oss, og en viktig grunn til at vi er en del av Abelia-familien.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: