Abelia

Innhold

Øyvind Torpp, BCG

Abelialederen, Ledelse, Rådgivere

Publisert

Portrettfoto av Øyvind Torpp

- Alt kan gjøres bedre, men min mitt mål om å redusere antall timer jeg jobber i uken er vel der jeg er lengst unna suksess, sier Øyvind Torpp. Foto: Nicki Twang

- Å ha talent og være smart betyr ingen ting uten ambisjon og vilje.

Fakta om Boston Consulting Group (BCG)

BCG har 85 kontorer i 48 land med tilsammen over 12000 ansatte og mer enn 900 partnere. BCG er et konsulentfirma som hjelper sine kunder med virksomhetskritiske problemstillinger. De meldte seg nylig inn i Abelia. 

Finn ut mer om BCG

Hva er din ledelsesfilosofi?

Jeg mener at enhver situasjon og hvert selskap er unikt – det betyr også at ledelse må tilpasses situasjonen. Samtidig har jeg en fundamental tro på at man trenger å dyrke gode prestasjoner på kort sikt for å lykkes langsiktig. Som leder er det avgjørende med høye ambisjoner og endringsvilje – å ha talent og være smart betyr ingen ting uten ambisjon og vilje.

God ledelse handler for meg i stor grad om å velge bort alt som ikke er avgjørende og viktig.
Øyvind Torpp, Senior Partner and Managing Director, The Boston Consulting Group

For å skape fokus og fremdrift er det umulig å ha alt for mange baller i luften samtidig. Det er mye bedre å legge initiativ ut i tid og gjennomføre med fokus og kvalitet – før man går videre.

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Min og vår suksess defineres av våre klienters suksess. Det er i så måte mye jeg er stolt av. Å bidra til en betydelig endret industristruktur, en dobling av lønnsomheten (fra at godt utgangpunkt) på to år og svært gode investeringer for våre Private Equity klienter er eksempler på det jeg er mest stolt av.

Internt er det nok å lede consumer teamet i Norden fra 3 til 10 dedikerte Partnere og tredoble våre omsetning på 5 år som står frem. Det har kun vært mulig ved å gå fra en mer lokal til en nordisk/global modell. Det er inspirerende å se hvordan konsulentene hos oss vokser med stadig økt ansvar – det er viktig for oss å skape rom og muligheter for neste generasjon av ledere hos oss.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Alt kan gjøres bedre, men min ambisjon og mål om å redusere antall timer jeg jobber i uken er vel der jeg er lengst unna suksess.

Oppigjennom årene har jeg vært i enkelte situasjoner hvor vi har jobbet for fort og "løpt fra" klientorganisasjonen. Over tid innser man at mye av kunsten i det vi driver med er å finne balansen mellom å utfordre – og å sikre eierskapet som skal ligge 100% hos våre klienter.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har jobbet og jobber med mange svært dyktige ledere, men det er spesielt to typer ledere jeg har ekstra respekt for. De som har satset mye (gjerne gått fra en sikker jobb/ posisjon) og bygget noe nytt fra grunnen av viser mot og evne til nyskaping.  Også de som gjennom godt lederskap, tydelighet og gode verdier bygger en organisasjonskultur preget av prestasjoner, kundefokus og evne til å endre egne rammebetingelser. Det er heldigvis mange gode ledere i Norge og Norden med disse egenskapene.

Abelialederen er nå tilbake etter en liten pause. Er du leder i en av våre medlemsbedrifter som kunne tenke deg å bli intervjuet i denne serien? Ta gjerne kontakt.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: