Abelia

Innhold

Nina Fjeldheim, Humanistskolen

Abelialederen, Ledelse, Utdanning

Publisert

Portrettbilde av Nina Fjeldheim

- Jeg blir veldig lett entusiastisk når noen kommer med innspill som er lett å inkorporere og ikke inneholder for mange ord og faguttrykk som har mistet sin betydning, sier Nina Fjeldheim.

Ukas Abelialeder: - Jeg har nok en noe uortodoks stil som kan være litt utfordrende for andre i starten.

Fakta om Humanistskolen

Humanistskolen er en ny ungdomsskole i Oslo, tuftet på et sekulært, humanistisk livssyn. De er en offentlig finansiert friskole. Skolen har plass til 60 elever. 

Finn ut mer om Humanistskolen

Hva er din ledelsesfilosofi?

Jeg tenker best når jeg snakker med andre, så jeg tror på å lufte ideer før ting er avklart, slik at motforestillinger kan tas med tidlig. Jeg har nok en noe uortodoks stil som kan være litt utfordrende for andre i starten, men som også gjør at jeg får et veldig nært forhold til mine medarbeidere. Jeg gir mye av meg selv, både til elever og personale, og på den måten får jeg mye tilbake. Ungdom har mange tanker og flere av de er veldig engasjerte. Det er inspirerende og drar også meg i mer innovativ retning.

Jeg tror på å lufte ideer før ting er avklart, slik at motforestillinger kan tas med tidlig. 
Nina Fjeldheim, rektor ved Humanistskolen
Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Jeg ble veldig glad da vi endelig fikk godkjenning til å starte Humanistskolen. Det tok fem år med mange anker før det gikk igjennom og det er utrolig gøy å være i gang. Vi skal skape Norges beste skole og vise hvordan skolehverdagen kan bli mer relevant for elevene. Vi som startet skolen har flere år bak oss fra offentlig skole. Vi har tatt med oss det som er bra og endret på det vi ikke var fornøyde med. Det mener jeg at vi har lyktes med. Jeg tror på å gi ungdom ulike opplevelser og erfaringer og vise dem muligheter de selv ikke ser. Dannelse bør være en sentral del av opplæringen - det hjelper dem å forstå sammenhenger og utvikle seg som mennesker.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Jeg har veldig lite til overs for omkamper og har lett for å se framover i stedet for å tenke på det som har vært. Det gjør at jeg ikke alltid er like god på å gå noen ekstra runder med personalet for å få alle med. Da jeg var rektor på min forrige skole skulle vi gjøre skolen om til en teknologiskole. Det var ganske mye motstand, både i personalet og i systemene rundt, og jeg var nok litt i overkant utålmodig og ikke så lydhør overfor de ansatte som trengte mer tid på endringen.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har ikke noen konkrete personer som jeg ser opp til som ledere, men jeg blir veldig lett entusiastisk når noen kommer med innspill som er lett å inkorporere og ikke inneholder for mange ord og faguttrykk som har mistet sin betydning. For eksempel synes jeg Johan From fra BI er god når han snakker om hvilket ansvar man har som skoleleder. Vi har ansvaret for at elevene får et maksimalt læringsutbytte og det er det viktigste parameteret skolen bør styres etter.

Abelialederen er nå tilbake etter en liten pause. Er du leder i en av våre medlemsbedrifter som kunne tenke deg å bli intervjuet i denne serien? Ta gjerne kontakt.

Ønsker du å motta vårt ukentlige nyhetsbrev? Registrer deg her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: