Kim Haagensen, weClean

Portrettbilde av Kim Haagensen - daglig leder i weClean

- Jeg synes generelt det er for få gode lederforbilder i den moderne vestlige verden, sier Haagensen. Det er for mye tilbeding av resultat og for lite av progresjon.

- Min filosofi går ut på å utfordre mitt team til å tenke over hvilken rolle de ønsker å spille i organisasjonen.

Fakta om weClean

weClean er markedsplassen som setter kunder og renholdere i kontakt. De har en app der du kan bestille kvalitetssikret hjemmerenhold raskt og enkelt.

Finn ut mer om weClean

Hva er din ledelsesfilosofi?

Min filosofi går ut på å utfordre mitt team til å tenke over hvilken rolle de ønsker å spille i organisasjonen. Hva slags ansvar ønsker de å ha og hvor mye ansvar ønsker de å ta. Mye ansvar fører til mer frihet til å legge opp løpet selv. Det er viktig at alle teammedlemmer er ærlig med seg selv og resten av teamet hvilken rolle de ønsker å spille. Det fører til tydelige spilleregler, skaper en kultur hvor man kan være seg selv og bevisstgjør hver enkelt på de forskjellige ansvarsområdene i organisasjonen.

Det unike med et lederansvar er det faktum at man må stå fremst i stormen med rak rygg når stormen først raser. 
Kim Haagensen, daglig leder i weClean

Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Jeg startet med to tomme hender og har i dag seks personer som jobber pro bono for oss, mot at de har opsjoner i selskapet. Jeg har et team som er uslåelig og som jobber mot vårt store mål: Å skape en bærekraftig bedrift. Vi har et menneskelig fokus på teammedlemmene, våre renholdere og våre kunder. Vi har også lagt det opp slik at 10 prosent av fremtidig overskudd eller utbytte går til våre renholdere. Fremtidens bedriftskjemper er bygd opp rundt kraften av mangfoldet.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Når man er barn eller ungdom så får man ofte en åpenbaring om at man ikke kan klare alt selv. Den fikk ikke jeg før i voksen alder. Det har selvsagt vært en hemsko for meg. Verdien av et godt team innså jeg ikke før sent i mitt arbeidsliv og nå til dags føler jeg meg veldig heldig og ydmyk som sitter med det teamet jeg har.

Har du et forbilde som leder?

Angela Davis har på mange måter vært en ledestjerne for meg når det kommer til å lede med intellekt, fornuft, styrke og visdom. Hun viste historien at man kan vinne frem selv når man har verdens største supermakt som prøver å "knekke" deg. Synes generelt det er for få gode lederforbilder i den moderne vestlige verden. Det er for mye tilbeding av resultat og for lite av progresjon.

Ønsker du å motta vårt ukentlige nyhetsbrev? Registrer deg her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: