Abelia

Innhold

Hans Christian Lillehagen, Extrastiftelsen

Abelialederen, Ledelse

Publisert

Portrettfoto av Hans Christian Lillehagen

- En god leder i mine øyne tar de ansatte på alvor og forsøker å være et godt bindeledd mellom styre og oppgavene som skal gjøres. Foto: Yann Aker

Ukas Abelialeder: - Tydelige tilbakemeldinger, både gode og dårlige, er viktig.

Fakta om Extrastiftelsen

ExtraStiftelsen er frivillighetens egen stiftelse. Som en sentral aktør innen frivillighet og helse bidrar de til å realisere prosjekter og forskning som fremmer fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet.

Finn ut mer om Extrastiftelsen

Hva er din ledelsesfilosofi?

Min ledelsesfilosofi handler om å bidra til at mine kolleger får utfolde seg i jobben, gjøre det de er best på og samtidig ha krav til resultater. Jeg ønsker inkludering og eierskap hos de ansatte, men kan også skjære gjennom om det trengs. En god leder i mine øyne tar de ansatte på alvor og forsøker å være et godt bindeledd mellom styre og oppgavene som skal gjøres. Resultater og tilbakemeldinger er viktige motivasjonsfaktorer. Alle liker å lykkes, og vi lykkes aller best om vi oppnår resultater sammen. Når forhold på arbeidsplassen ikke skulle fungere, så er min filosofi å være direkte, men redelig. Det er i alles interesse å få forventninger på bordet og å tåle uenighet. Tydelige tilbakemeldinger, både gode og dårlige, er viktig. Jeg har også tro på å være seg selv i ledergjerningen, det skaper trygghet og tillit som så lett kan brytes ned. Men, om du har en dårlig dag som leder, så er det også viktig å ta seg sammen og forsøke å ta selvkritikk. Man skal som leder være den som går foran og lede an, og da er det viktig at man tåler – og liker – å ta ledelsen og styringen. Man må også være bevisst på at man som leder setter standarden for en del av det som også er ukultur på en arbeidsplass, som for eksempel baksnakking av kolleger, alkoholbruk og unnasluntring.

Et godt arbeidsmiljø handler om å få og gi tillit, og å være sammen om målsettingene.  
Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Extrastiftelsen
Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Jeg føler at jeg har lyktes når vi når målsettingene og lander med begge beina på jorda. Vi har gjennomført mange endringer de fire årene jeg har vært generalsekretær, både interne endringer og endringer i de eksterne rammebetingelsene rundt driften. Jeg er stolt av at vi har fått til disse endringene sammen og jeg føler jeg har lyktes når vi kan slå oss på brystet og si til oss selv at dette fikk vi til, og vi fikk det til ganske bra. Da jeg startet hadde jeg ønske om at vi skulle bli bedre kjent som stiftelse og ordning. I år og neste år forventer vi at vi kan behandle nesten dobbelt så mange søknader som tidligere, og fortsatt gi økonomisk støtte som er faglig fundert og som skaper aktivitet i frivillighets-Norge.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Når man er i ny en jobb, er sjansen større for å gjøre feilgrep enn om man har blitt sosialisert en stund. Jeg gjorde åpenbare feil da jeg startet i jobben som generalsekretær. Jeg underkjente nok historien til stiftelsen og alt det bra som ble gjort gjennom det daglige arbeidet. Endringsplaner jeg hadde laget var premature og jeg satte de i verk. Gudskjelov var det kloke ansatte som sa fra til meg om at dette måtte vi bruke mer tid på. Jeg tror de negative konsekvensene hadde vært store om jeg ikke hørte på rådene jeg fikk. Interne endringer kan ta tid, og det skal man være ydmyk overfor, uten at man mister målet av synet. I politikken snakkes det ofte om hva man får til de første hundre dagene. I virkelighetens arbeidsliv er det langsiktighet og utholdenhet som gir de varige resultatene.

Har du et forbilde som leder?

Knut Olav Åmås, som er direktør i Fritt Ord, sa en gang til meg at det er viktig å holde fast på det man tror på. Samtidig så trenger man at andre tror på en. Det synes jeg er så positivt sagt og en oppmuntring til alle som søker en jobb, ikke trives i nåværende stilling eller som får det til der man er. Et godt arbeidsmiljø handler om å få og gi tillit, og å være sammen om målsettingene. Som leder skal man ha ambisjoner og forsøke å lede organisasjonen i en retning av disse ambisjonene.
Jeg synes også statsminister Erna Solberg er et forbilde som leder. Hun er seg selv og er ikke redd for å vise at hun er et raust medmenneske. Samtidig kan hun være en knallhard leder, tror jeg. Jeg stemmer ikke på hennes parti, men jeg liker henne som statsminister og synes hun gjør en god jobb. Hun har ambisjoner for å få gjennomslag for sin politikk, og utstråler engasjement. Det liker jeg godt.

Ønsker du å motta vårt ukentlige nyhetsbrev? Registrer deg her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: