Abelia

Innhold

Astrid Green, Boost Global Innovation

Abelialederen, Ledelse

Publisert

Her trekker Astrid Green frem det viktigste ved sin ledelsesfilosofi.

Ukas Abelialeder: - Det er min jobb som leder å være den som tydelig tar en beslutning.

Fakta om Boost Global Innovation

Har et team som består av 20 erfarne prosjektledere og eksperter innenfor områdene forretningsutvikling, innovasjon, markedsføring, kommunikasjons og økonomi.

Finn ut mer om Boost Global Innovation

Hva er din ledelsesfilosofi?

Med nye forretningsmodeller og globalisering blir fjernledelse mer aktuelt, noe som kan være en utfordring når man vet at nær relasjon til de ansatte er viktig. Flere og flere medarbeidere jobber i prosjekter på tvers av landegrenser og selskaper. Denne utviklingen har allerede begynt, og vil være vanlig i årene som kommer. I Norge har vi allerede et forsprang på den nye lederrollen. Vi er mindre opptatt av å oppfattes som en autoritær leder, og vil heller være gode lagspillere med gode kollegaer og lede gode team. Vi har vokst opp i et miljø hvor folk stoler på hverandre, har en stort sett åpen dialog og hvor enkeltindividet gis anledning til å tenke og handle på egenhånd i stor grad. Disse kvalitetene i samfunnet vårt medfører at mange ledere i Norge har teamleder-tankegangen inne allerede.

Det er inspirerende for meg å se hvordan kollegaer vokser med stadig økt ansvar, og jeg ønsker å skape rom og muligheter for hver enkelt medarbeider.
Astrid Green, CEO i Boost Global Innovation
Kan du gi et eksempel på når du har lykkes?

Når jeg kan heie på gode medarbeidere som stolt står på scenen og tar imot utmerkelse for at vår virksomhet har blitt kåret til Gasellebedrift 7 år på rad – da har jeg lykkes. Det er inspirerende å se hvordan kollegaer vokser med stadig økt ansvar – det er viktig for meg å skape rom og muligheter for hver enkelt medarbeider hos oss. Jeg gleder meg over hver eneste gode tilbakemelding fra kunder ved overlevering av prosjekter gjennomført av våre team hvor jeg også vet at noen har vokst med oppgaver de kanskje ikke trodde de kunne takle.

Kan du gi et eksempel på noe du ikke fikk til?

Etter å ha ledet en bedrift gjennom flere utviklingsfaser over en periode på 15 år så ser jeg i ettertid mange små og store ting jeg kunne håndtert annerledes. Slik vil det være når man som leder skal ta store og små beslutninger hver dag. Men det er min jobb som leder - og faktisk være den som tydelig tar en beslutning slik at mine medarbeidere kan utføre sine oppgaver på en best mulig måte og få klare svar og en dialog når de trenger det.

Har du et forbilde som leder?

Jeg har ikke et spesielt forbilde som leder, men jeg liker ledere som er uredde, modige og tar "action" med en stor dose tydelighet. Jeg har en god "mentor" med erfaring fra både politikk og næringsliv som jeg har sparret mye med og som har gitt meg mange kloke innspill underveis i både bedriftens og min egen utvikling. Han forer meg med ledelsesteorier og erfaring som jeg setter stor pris på. Ledelse består av både teori, men også praksis hvor menneskene må være i fokus.

Ønsker du å motta vårt ukentlige nyhetsbrev? Registrer deg her.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: