Abelia

Innhold

Unngå stress – øk produktiviteten

#205

Vibeke C. Hammer i Ansvarlig Helse.

– Arbeidsrelatert stress påvirker ikke bare den enkelte medarbeider, men også kunder og kolleger.

Det sier Vibeke C. Hammer som er både eier og driver selskapet Ansvarlig Helse. 12. september snakker hun om arbeidsrelatert stress på seminaret "Stressede ansatte? Gjør noe med det!" i Oslo.

– Negativt stress over tid påvirker vår kognitive funksjon, enten det er konsentrasjon, hukommelse, fokus og humør. Under negativt stress er det lett å glemme og gjøre feil. Det vil påvirke både kunder og kollegaer. Dermed svekkes produktiviteten gjennom dårligere salg, kvalitet og trivsel, sier Hammer.

Hun er opprinnelig ingeniør og økonom, og jobbet lenge med endringsprosesser og konseptutvikling i næringslivet. Så tok hun videreutdanning innen coaching og kognitiv terapi i Norge og Storbritannia, og i dag holder hun foredrag og underviser i hvordan vi kan bevege oss ut av fastlåste tilstander og prestere bedre. Dette gjøres ved å forstå egne ubevisste og usynlige indre prosesser – som Hammer mener er helt avgjørende for mestring.

– Action kan være positivt, så lenge vi gir rom for å kunne hente oss inn. Synes vi ting er gøy og meningsfullt er det utrolig hva vi kan takle. Hvis vi derimot går på akkord med søvn og normal avkobling, blir det dessverre ikke gøy i lengden. Det kan jeg selv skrive under på, sier hun.

Hammer tror god bedriftskultur kan bidra til å unngå arbeidsrelatert stress.

– Stress bunner i redsel. En arbeidsplass med mye stress vitner om en fryktstyrt kultur. En god bedriftskultur gir arbeidsglede og redusert stress når den har takhøyde som trygger og rommer medarbeiderne også når de er i svakere perioder. Der er vi alle noen ganger i livet, sier hun.

– Her har ledelsen en viktig rolle. En profesjonell leder ivaretar medarbeiderne sine på en god måte, og gjør dem så trygge at de våger å være seg selv og dele sine behov. Ingen er like, så det finnes ikke én enkelt oppskrift. Det er i dag viktig at ledere har kunnskap om arbeidsrelatert stress og kan tilrettelegge slik at de ansatte mestrer sine oppgaver på en tilfredsstillende måte, sier Hammer.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: