Abelia

Innhold

Kampen mot seksuell trakassering

Nyhet, HR og HMS, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Uakseptabel atferd kan skje de fleste steder. Som arbeidsgiverforening har Abelia rutiner og veiledere for disse problemstillingene.

Gode råd

... til arbeidstakere

En arbeidstaker som opplever eller observerer mobbing, trakassering eller annen uakseptabel adferd, kan ta saken opp med henvendelse til den det gjelder, bedriftshelsetjenesten, tillitsvalgte, verneombud, nærmeste leder eller HR-ansvarlig.

Ansatte som observerer seksuell trakassering har plikt til å gå videre til arbeidsgiver eller verneombud med dette.

En klage kan formidles både muntlig og skriftlig. I klagen må det tydelig fremkomme hvem som klager, hvem saken gjelder, kort angivelse av hva som har skjedd, samt navn på eventuelle vitner.

... til arbeidsgivere

Forebygg uønsket oppførsel. Det beste tiltaket mot trakassering er åpenhet, at vi snakker om det og setter ord på det. Bedriftene bør nedsette interne retningslinjer på hvordan de ønsker at ansatte skal oppføre seg, og hva slags arbeidsmiljø man ønsker å ha. Derfor bør forebygging av trakassering nedfelles i bedriftenes arbeidsreglement/HMS-håndbok Dette må følges opp med klare rutiner for hvordan man skal varsle, og hvordan dette følges opp. Seksuell trakassering er en tematikk som må stå høyt på dagorden hver dag, hele året. Ansatte i bedrifter med klare interne rutiner, både på forebygging og håndtering har et godt arbeidsmiljø og tryggere på jobb.

Vær tydelig som leder. Ledere har et særskilt ansvar for å sikre et trygt arbeidsmiljø. Hvis du opplever at en kollega går over streken så si ifra med en gang, og forvent støtte fra leder og kollegaer.

Si fra til sjefen. Det er viktig at alle vet hvem de kan ta opp denne type opplevelser med. I tillegg til ledelsen vil både verneombudet og tillitsvalgte ha en viktig rolle. Dessuten vil bedriftshelsetjenesten også være en varslingsinstans i de bedriftene som er knyttet til en slik tjeneste. Er det én som opplever ubehag kan flere ha opplevd det samme. Ved å si fra kan en stoppe en ukultur.

#Metoo-kampanjen har de siste månedene satt seksuell trakassering på dagsorden. Abelia og NHO jobber kontinuerlig med å bistå medlemsbedriftene i HMS-arbeidet.

– Å hjelpe virksomhetene til å forebygge og håndtere trakassering er del av dette. Vi ønsker å gjøre virksomhetene bevisste på at uakseptabel atferd kan skje de fleste steder. Derfor må alle virksomheter ha rutiner for hvordan de skal håndtere en klage, sier fagsjef for arbeidsmiljø/HMS i Abelia, Gro Lundberg.

Respekt for mangfold

– Det er viktig å skape et arbeidsmiljø med respekt for mangfold, drive forebyggende holdningsarbeid for å redusere antall hendelser, og vite hva man skal gjøre dersom en sak om seksuell trakassering dukker opp, sier hun.

Les også: – Arbeidsgiver må ta tak i seksuell trakassering

Trakassering på arbeidsplassen er forbudt etter arbeidsmiljølovens § 4-3 (3). Arbeidsgivere har en lovbestemt plikt til å ta tak i trakasseringssaker som kan føre til uheldig psykisk belastning for medarbeiderne, og det stilles tydelige krav til oppfølging.

Handlingsplan

– Abelia har laget et eksempel på hvordan en handlingsplan mot mobbing, trakassering og uakseptabel adferd kan utformes. Bedrifter kan ta utgangspunkt i dette eksempelet ved utarbeidelse av eget handlingsprogram, sier Lundberg.

Handlingsplan

Abelia har laget et eksempel på hvordan en handlingsplan mot mobbing, trakassering (herunder seksuell trakassering) og uakseptabel adferd kan utformes. Bedrifter kan ta utgangspunkt i dette eksempelet ved utarbeidelse av eget handlingsprogram.

Handlingsplan mot mobbing, seksuell trakassering og uakseptabel atferd (For NHO-medlemmer - krever innlogging) 

– Vi har også rutiner for som veileder både arbeidstakere og arbeidsgivere i konflikthåndtering. Dessuten har Abelia advokater og HMS-rådgiver som bistår medlemsbedriftene i arbeidet. Her er det bare å ta kontakt, sier Lundberg.

Les mer:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: