Abelia

Innhold

Ikke bare gode, men også verdifulle relasjoner

Nyhet, HR og HMS, Arbeidsliv

Publisert

HR-direktør Hege Sitje og HR-partner Ida Daffinrud i Geodata.

HR-direktør Hege Sitje og HR-partner Ida Daffinrud i Geodata kommer til Abelias HR-konferanse 22. og 23. november for å snakke om hva som skal til for å skape en kultur for trivsel, deling og gode relasjoner.

– Vi har flyttet fokus fra gode til verdifulle relasjoner. En god relasjon blir ofte subjektiv, mens en verdifull relasjon kan evalueres ut fra hva vi konkret har fått til sammen.

Det sier HR-direktør Hege Sitje i Geodata. Sammen med HR-partner Ida Frydenberg Daffinrud stiller hun på Abelias HR-konferanse 22. og 23. november, og setter spørsmålstegn ved hvorvidt en god relasjon er verdifull i seg selv.

– For eksempel hjelper det ikke om salgsdirektøren og leveransedirektøren har en god relasjon og ofte sitter sammen i sosiale sammenkomster. Det kan skyldes at de heier på samme fotballag eller har barn i samme alder. Det forhindrer ikke at de i ledermøter kan ha lite forståelse for hverandres avdelinger og ofte argumenterer for å dra organisasjonen i to forskjellige retninger, sier Sitje.

Viktig med delingskultur

– For å sette det på spissen blir det vår oppgave i HR å sørge for at de snakker om noe mer enn bare fotball og barna sine. Dermed kan den gode relasjonen også bli verdifull for organisasjonen, sier Daffinrud.

Geodata er et norskeid teknologiselskap som hjelper bedrifter å visualisere egne fag- og forretningsdata i kart, eller berike dem ved hjelp av geografiske analyser og data. De har holdt på siden 1988 og har 140 ansatte som hovedsakelig er basert i Oslo, men med en liten avdeling i Stavanger.

– Hos oss er ingen best i alt, men det finnes alltid en "go-to-person" hvis du trenger det. Derfor er det viktig å ha en delingskultur, sier Daffinrud.

Geodata har prestert høyt på Great Place To Work sine undersøkelser, og på HR-konferansen skal de fortelle mer om hvordan de arbeider for å skape relasjoner som fremmer samarbeid og deling. Til konferansen kommer også administrerende direktør Jannik Krohn Falck i Great Place To Work for å snakke om hva som kjennetegner de beste selskapene.

Langsiktig jobbing

Hege Sitje forteller at det ikke er benchmarking mot andre selskaper som er det viktigste ved å bruke dette målebarometeret.

– Nei, benchmarkingen er ikke viktig for hvordan vi jobber og hva vi strekker oss etter. Great Place To Work hjelper oss først og fremst til å prioritere hvilke områder vi skal jobbe med i fellesskap for å fortsette å være en god og sunn arbeidsplass. Den største forandringen etter at vi begynte med Great Place To Work er systematikken og langsiktigheten i hvordan vi jobber med å utvikle oss som arbeidsfellesskap, sier hun.

På HR-konferansen treffer du også blant andre direktør Pål Molander ved Statens Arbeidsmiljøinstitutt som skal forklare hvorfor godt arbeidsmiljø er god butikk, og professor Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI som skal snakke om hvordan god kommunikasjon kan være et effektivt verktøy til å skape resultater gjennom medarbeiderne.

Fullstendig program og påmelding finner du her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: