Hva kreves for å være en god og fremtidsrettet arbeidsgiver?

Nyhet, Ledelse, Arbeidsliv

Publisert

Teknologien endrer arbeidslivet i rekordfart. Samtidig øker behovet for ny kompetanse og læring hele livet. Dette stiller stadig større krav til Abelias medlemmer.  Abelia har derfor satt ned et ekspertutvalg for å utvikle vår forståelse for fremtidens arbeidsliv og hva dette vil kreve av fremtidens arbeidsgivere.

Det skjer en rivende utvikling i arbeidslivet som stiller stadig større krav til arbeidsgiverne. Abelia ønsker å gi medlemmene den rådgivning og innsikt de trenger for å være gode ledere og attraktive arbeidsplasser nå og i fremtiden, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia.

Ekspertutvalget møttes for første gang denne uken.

Ekspertutvalget skal beskrive hva som skjer, hvordan det skjer, og gi innspill til hva som bør gjøres for å henge med i utviklingen. Arbeidet skal gjøres i kontekst av norsk arbeidsliv og utviklingstrekk for rammene rundt dette.  I løpet av høsten skal utvalget belyse sentrale temaer knyttet til hva som kreves for å være en god og fremtidsrettet arbeidsgiver.

Analysene og konklusjonene fra dette arbeidet skal tilflyte Abelias medlemsbedrifter og bidra til å synliggjøre Abelia som et sentralt kunnskapsmiljø hva gjelder fremtidens arbeidsliv, og Abelia som arbeidsgiverorganisasjon.

Ekspertutvalget møttes for første gang denne uken. Anders Dysvik, professor ved Institutt for ledelse og organisasjon på BI, leder utvalget. Utvalget består for øvrig av arbeidslivseksperter som representerer ulike sider av Abelia og fremtidens arbeidsgivere. 

Anders Dysvik, professor ved Institutt for ledelse og organisasjon på BI, leder utvalget. Utvalget består for øvrig av arbeidslivseksperter som representerer ulike sider av Abelia og fremtidens arbeidsgivere.

  • Cecilie Heuch, konserndirektør HR og bærekraft, Telenor   
  • Anne Lise Ryel, advokat og tidligere generalsekretær i Kreftforeningen  
  • Cornelia Kristiansen, markedssjef i Confrere 
  • Jørn Lunde, HR-direktør digitalisering i DNV  
  • Jyoti Sohal-David, daglig leder i Skillhus  
  • Martin Stølevik, personalsjef i SINTEF  
  • Hege Nordgård, advokat, Abelia  
  • Kjartan Almenning, leder for ideell sektor, Abelia (sekretariat)
  • Elin Mathiesen, fagleder analyse, Abelia (sekretariat)

Anders Dysvik ser frem til utfordringen han har fått. Det er et spennende arbeid Abelia nå setter i gang. Med et stadig økende kompetansegap og utenforskap er det viktig å utvikle et arbeidsliv som skaper mest mulig verdi for samfunnet og den enkelte, sier Dysvik

Morgendagens arbeidsgivere er også tema på årets HR-konferanse 29-30 november.  

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: