Abelia

Innhold

HR-konferansen 2018: Verdien av gode relasjoner

Nyhet

Publisert

Illustrasjonsfoto til HR-konferansen 2018, fjellklatring, fjelltopp

Foto: Blazej Lyjak

– Forskning viser at gode relasjoner i organisasjoner er avgjørende for at folk har det bra og lykkes på jobb. Da presterer de også bedre.

Det sier Abelias fagsjef for arbeidsmiljø og HMS, Gro Lundberg.

22. og 23. november inviterer Abelia til den årlige HR-konferansen på Lysebu, og årets tema er "Verdien av gode relasjoner".

– Gjennom god kommunikasjon skaper vi gode relasjoner og kultur for godt medarbeiderskap. På HR-konferansen vil du få vite mer om hvordan du kan styrke dialogen mellom ledere og medarbeidere i din virksomhet, sier advokat Lillann Norseng i Abelia som har ansvaret for konferansen sammen med Lundberg.

God butikk

Direktør Pål Molander ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) er første foredragsholder, og han bekrefter at et godt arbeidsmiljø er god butikk.

– Men da må bedriften treffe på tiltakene. Dette bør være kunnskapsbaserte tiltak som har noe med selve arbeidet å gjøre. Et godt arbeidsmiljø er ikke som en frakk man kan ikle seg etter behov, men en grunnleggende måte å organisere arbeidet på, sier Molander.

På konferansen vil han trekke frem fem forskningsbaserte tiltak som er avgjørende for å skape et godt organisatorisk arbeidsmiljø, og som bidrar til engasjement, tilhørighet og effektivitet.

Første dag på HR-konferansen rommer også Jannik Krohn Falck fra Great Place to Work, og han skal fortelle mer om hva som kjennetegner de beste bedriftene, mens Geodata vil være bedriftseksempel.

– I over 30 år har vi analysert arbeidsplasser. Felles for de beste arbeidsplassene er at medarbeidere opplever gode relasjoner på tre nivåer – mellom medarbeidere og ledere, mellom kolleger, og en sterk relasjon til virksomhetens identitet. Konsekvensen er gjensidig tillit, stolthet og fellesskap – og effekten er tydelig: Lavere kostnader og økte inntekter, sier han.

Gull i gode relasjoner

Professor Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI skal snakke om kommunikasjon i ledelse og hvordan man kan gjøre hverandre gode. Splint er invitert til å vise oss "relasjonell ledelse i praksis" sammen med forskningsinstituttet Norges Geotekniske Institutt (NGI).

– Erfaring viser at deltakerne på HR-konferansen får mest ut av det faglige programmet når de får ny teoretisk kunnskap og samtidig praktisk innsikt i hvordan andre bedrifter har løst sine utfordringer, sier Gro Lundberg.

Hun kan fortelle at SINTEF kommer på HR-konferansens andre dag for å fortelle om prosjektet der de har fotfulgt flere av topplederne i Abelias medlemsbedrifter. Resultatet er en verktøybok om ledelse som blir lansert på HR-konferansen.

– Vi har også en bolk om medarbeiderutvikling hvor daglig leder Runar Heggen i Teamwork AS skal fortelle om gode verktøy, mens HR-direktør Katharina Sandberg i Plan International Norge skal fortelle hvordan de konkret jobber med medarbeiderutvikling, sier Lundberg.

Foreløpig program og påmelding finner du her.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: