Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Fortjent ros til konsulenter

Fortjent ros til konsulenter

Nyhet, Rådgivere

Publisert

Håkon Haugli

Håkon Haugli er administrerende direktør i Abelia.

Vegdirektør Terje Moe Gustavsen gjør noe så uvanlig som å gå offentlig ut med ros til konsulenter. De har bidratt til en god utvikling for Vegvesenet, brukerne av transportnettet og miljøet.

Vegdirektøren går på vegnett.no ut med en hyllest til konsulenten. Vegvesenet kjøpte i 2014 tjenester for 3,7 milliarder kroner og tallene for 2015 og 2016 blir neppe lavere. Moe Gustavsen legger ikke skjul på at han ikke alltid er fornøyd med konsulenttjenestene. Men, sier han til konsulenten: "Hjulene ville nok ha gått rundt uten at vi leide inn dine tjenester, men farten på hjulene ville garantert ha vært mye lavere."

Moe Gustavsen sier i tilknytning til diskusjonen om konsulentbruk: "Debatten og det kritiske søkelyset er et gode for samfunnet, det er viktig at noen har et kritisk blikk på ressursbruken i offentlige etater som Statens vegvesen. Men for deg som individ, som fagmenneske, for miljøet ditt og bransjen din kan det kanskje noen ganger oppleves som om kompetansen og kunnskapen din kommer litt i andre rekke."

- Vi er glade for at en viktig bransje for Norge i årene fremover får den attesten Statens Vegvesen her gir, sier administrerende direktør i Abelia, Håkon Haugli.

- Det er sjelden at ledere i offentlig sektor kritiseres for store staber, men de må stå til rette for konsulentbruk. I mange tilfeller oppnås best resultater ved å bygge team som består av egne og eksterne ressurser.

- I Abelia har vi mange konsulentselskaper som medlemmer. Vi ser på nært hold hvilken viktig jobb de gjør både i privat og offentlig sektor. Vi står overfor krevende kunnskaps- og teknologiutfordringer de neste tiårene, og bør sørge for at de beste ressursene brukes for å løse oppgavene – uavhengig av hvor de er ansatt, sier Haugli.

Les mer:

Det er på tide å stoppe nedsnakkingen av konsulenter (Kronikk i Teknisk Ukeblad)

Konsulenter gir verdiskaping (Artikkel på abelia.no)

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: