Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Enige om ny IA-avtale

Enige om ny IA-avtale

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

Logo - Inkluderende arbeidsliv

– Den nye IA-avtalen for de neste fire årene gjør at alle Abelia-bedriftene får tilgang på virkemidlene.

Det sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia. Han mener den nye IA-avtalen er en tydelig og ambisiøs avtale gjennom målsetningen om en ytterligere nedgang i sykefraværet på nasjonalt nivå med ti prosent de neste fire årene.

– Den nye avtalen retter seg inn mot hele næringslivet. Nå får alle Abelia-bedriftene tilgang på virkemidlene, sier Haugli.

Les også: Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv (pdf)

Tidligere hadde bare en tredel av NHO-bedriftene tilgang på virkemidlene. Nå får de resterende to tredelene også tilgang på de samme verktøyene. Det er viktig for å redusere sykefraværet ytterligere.

– Videre får vi to tydeligere hovedsatsinger i sykefraværsoppfølgingen: Forebyggende arbeidsmiljø og oppfølging av de med hyppig og langvarig sykefravær, sier Haugli.

Full renovering

Direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, sier at de har foretatt en full renovering av IA-avtalen.

– Det vi nå er blitt enige om er en mer bedriftsnær og tydelig avtale, sier hun.

– Det er også viktig for meg å understreke at NHO-bedriftene har jobbet godt og nådd den forrige IA-avtalens mål om redusert sykefravær. I den nye avtalen har vi et større bransjefokus, hvor de bransjene som ikke har hatt like god måloppnåelse prioriteres.

Det er de lange sykefraværene, og de hyppig gjentagende sykefraværene, som er mest utfordrende for NHO-bedriftene. Derfor har denne avtalen kraftfulle virkemidler for å ta tak i nettopp slike sykefravær:

  • Et stort forsøk med kompetansepåfyll for sykemeldte som uansett ikke skal tilbake til sin egen jobb.
  • Et nytt tilskudd om eksperthjelp skal sikre at bedriftene får kvalifisert bistand til å komme videre i vanskelige situasjoner.

Bedriftspanel

Stine Kolsrud, som er direktør HR og Organisasjonsutvikling hos Abelia-medlem Sweco Norge, har sittet i bedriftspanelet for IA-avtalen.

– Det er positivt at vi fikk mulighet til å gi våre innspill direkte til deltakere i forhandlingene. Det oppleves som at vi faktisk har hatt reell mulighet til å påvirke utfallet i retning av hva vi mener vil gjøre en forskjell for bedriftene, sier hun.

– Jeg opplevde at panelet var samstemt i at vi ønsket at IA-avtalen måtte fokusere på det som skjer i bedriftene og ikke det som skjer utenfor. Det er livet i bedriften vår vi kan påvirke.

Kolsrud tolker resultatet av forhandlingene dithen at det nå ikke vil være vesentlig forskjell på om man er IA-virksomhet eller ikke.

– Det tror jeg vil gjøre at de virksomhetene som selv ønsker å jobbe med å få ned sykefraværet forsetter med dette. For å få en reell nedgang i sykefraværet på et nasjonalt nivå vil fokus fra NAV og arbeidslivssenteret være mot de som i dag ikke er IA-virksomheter, og som kanskje ikke har den indre driven til å gjøre noe med det, sier hun.

Den nye avtalen gjelder fra 1. januar 2019.

Les også:

 

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: