Abelia

Innhold

  • Abelia
  • Endringer for fast innsettelse og innleie

Endringer for fast ansettelse og innleie

Nyhet, Arbeidsrett, Arbeidsliv

Publisert

Stortingsbygningen i Oslo.

Stortinget har vedtatt endringer i arbeidsmiljøloven om fast ansettelse og innleie fra bemanningsforetak.

Endringene ble gjort 22. juni og trer i kraft 1. januar 2019.

De viktigste endringene er:

  • Stortinget har definert og presisert begrepet "fast ansettelse". Arbeidstakere kan som hovedregel ikke ansettes fast uten at reelt stillingsomfang er avtalt. Avtaler om «fast ansettelse uten garantilønn» som ikke gir noe garantert minste arbeidsomfang vil derfor ikke kunne videreføres.
  • Ved delvis og periodevis arbeid, skal det fremkomme av arbeidsavtalen når arbeidet skal utføres, og hvordan det skal beregnes.
  • Virksomheter får en mer begrenset mulighet til å avtale med tillitsvalgte at arbeidsmiljølovens regler om innleie fra bemanningsforetak ikke skal gjelde. Slik avtale kan bare inngås av virksomheter som er bundet av tariffavtale inngått med fagforening med innstillingsrett etter arbeidstvistloven.

– Målet vårt da regjeringen sendte flere forslag på høring i fjor sommer, var å stoppe en utvikling i bruk av såkalte nulltimerskontrakter – at arbeidstakere får fast ansettelse, men uten at den ansatte har en garanti for hvor mye jobb han eller hun får. Jeg ville også begrense bruken av innleie i bygg- og anleggsbransjen, men samtidig ivareta bedriftenes behov for i perioder å kunne leie inn ekstra arbeidskraft, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) da hun la frem lovendringene i april.

Les også:

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: