Abelia

Innhold

Omstilling, nedbemanning og permittering

Publisert

Det gjelder en rekke saksbehandlingsregler ved nedbemanning eller større endring av ansattes arbeidsforhold. Her er det lett og trå feil. Feil kan koste dyrt, enten i form av erstatning, omdømmetap eller ved at retten kjenner oppsigelsene ugyldige.

Før du setter i gang anbefaler Abelia derfor at du først setter deg grundig inn i vår prosessbeskrivelse for omstilling og nedbemanning (engelsk versjon) som viser når man kan nedbemanne og hvordan man går frem i en nedbemanningsprosess. Dokumentet inneholder også klikkbare lenker til nyttige dokumenter du normalt trenger underveis i prosessen, som for eksempel mal for protokoll fra drøftelsesmøter, sluttavtale, og oppsigelsesbrev med mer.

Vi har også laget en skjematisk oversikt over de ulike skrittene i prosessen.

Mer informasjon om nedbemanning finner du under NHOs spørsmål og svar om nedbemanning, og  NHOs 7 tips for en god nedbemanningsprosess

Permittering

Hvis bedriften din har forbigående inntektsbortfall eller overkapasitet kan permittering være et alternativ til nedbemanning. Også her gjelder mange saksbehandlingsregler. I tilfellet ta en nærmere titt på Abelias prosessbeskrivelse for permittering (engelsk versjon). Her finner du bl.a. svar på spørsmål som: Når kan jeg permittere? Hvordan går jeg frem? Hvor lenge kan jeg permittere?

Dokumentet inneholder også klikkbare lenker til nyttige dokumenter du normalt trenger underveis i en permitteringsprosess, som for eksempel mal for protokoll fra drøftelsesmøte med tillitsvalgte, permitteringsvarsel, og melding til NAV mm.

Nyttig tips om permittering finner du også under NHOs spørsmål og svar om permittering.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Takk for påmeldingen!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: