Abelia

Innhold

Ferie og permisjoner

Abelias advokater hjelper medlemmene med alle spørsmål om ferie, feriepenger og permisjoner.

Ferie og feriepenger

Ferieloven gir alle arbeidstakere rett til ferie på fire uker. Individuelle arbeidsavtaler og tariffavtaler gir ofte rett til ytterligere en uke. NHO har laget grundige svar på de fleste spørsmål om ferie og feriepenger.

 

 

Permisjoner

Det finnes flere lovfestede permisjonsordninger. Arbeidsmiljøloven kapittel 12 bestemmer når arbeidstakerne har rett til permisjon ifm. svangerskap og fødsel, utdanning, militærtjeneste, mv. Folketrygdloven fastsetter når slike permisjoner gir rett til foreldrepenger og andre ytelser.

Mange tariffavtaler har også regler om korte velferdspermisjoner, gjerne på inntil en dag, i forbindelse med blant annet skolestart, legetimer, dødsfall og begravelser, og flere andre tilfeller. På NHOs nettsider finner du en oversikt over alle NHOs tariffavtaler. Disse reglene gjelder bare bedrifter som har tariffavtale, og vil til en viss grad avhenge av hvilken avtale som gjelder.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss? Du er anonym med mindre du oppgir din e-postadresse slik at vi kan kontakte deg.

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Takk for påmeldingen!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: