Omstillingsbarometeret 2020

Innhold

Abelia Live: Omstillingsbarometeret 2020

Under Abelia Live ble omstillingsbarometeret 2020 lansert. Her ser du filmene fra arrangementet.

Om Omstillingsbarometeret 2020

  • Omstillingsbarometeret 2020 er det femte i rekken. Barometeret måler hvordan Norge gjør det på områder som er avgjørende for omstilling, sammenlignet med andre land.
  • Årets barometer viser at Norge er svekket på flere sentrale områder for omstilling – spisskompetanse, teknologikompetanse, omfang av IKT-sektoren og kunnskapssamarbeid.
  • På den positive siden viser Omstillingsbarometeret at vilkårene for entreprenørskap har blitt bedre, og innovasjonsevnen i næringslivet har økt. Vi scorer fortsatt godt på ferdigheter i befolkningen og teknologi og digitalisering i bedriftene.

 

Hvorfor et omstillingsbarometer?

Abelia Live og lanseringen av Omstillingsbarometret 2020 ble åpnet av Mads Dokka Blybakken, før Abelias administrerende direktør Øystein E. Søreide fortalte om bakgrunnen for barometeret.

 

Omstillingsevnen anno 2020

Abelia utarbeider Omstillingsbarometeret i samarbeid med Ny Analyse. Terje Strøm, partner og sjeføkonom i Ny Analyse, la frem hovedfunnene fra Omstillingsbarometeret 2020.

 

Regjeringens omstillingsarbeid

Statssekretær Grunde Almeland fortalte om regjeringes arbeid med å omstille norsk økonomi.
 

Omstillingssamtalen 2020

Hvordan bruker vi 2020-årene til å omstille Norge? Telias Stein-Erik Vellan og Websteps Arne Norheim i samtale med Mads Dokka Blybakken

Hei!

Hei!

Vil du få vårt ukentlige nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: